StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkao da će božić

Veliki pad temperature diljem Dalmacije; u Zagori pada snijeg, Šibenik pogodila tuča

Piše Šibenski.hr
14. travnja 2023. - 12:52

Kao da će za dva dana biti Božić, a ne Mali Uskrs, odnosno Bijela nedjelja, kako vam draže. Barem ako je suditi po vremenu. Iako, baš zbog bijele oborine se najviše i čudimo. Sredina je travnja, duboko smo zagazili u proljeće, a Zagoru je zabijelio snijeg.

Temperatura je diljem Dalmacije naglo pala, na mjestima je manja i za sedam stupnjeva u odnosu na stanje od prije samo sat vremena, a portal Dalmacija Danas javlja da se snježna granica u Dalmatinskoj zagori spustila na samo 500 metara nadmorske visine te da snijeg ovoga trenutka pada u Zelovu, a zabijelilo se i Zvjezdano selo Mosor.

Ćudljivo je vrijeme u zadnje vrijeme, pa tako pošteđeni nisu ostali ni Zadrani i Šibenčani.

Većinu je zemlje zahvatilo je zahlađenje i kiša, a na zadarskom i šibenskom je području jutros uz kišu pala i tuča. Za sada nema dojava o štetama, a naši su fotografi izišli na teren i snimili kako je to izgledalo.

image

Tuča na zadarskom području

Jure Mišković/Cropix
image

Tuča na zadarskom području

Jure Mišković/Cropix

Tuča je, kako javlja ŠibenikIN, iznenadila Šibenčane jutros oko 8:30 dok su bili na putu za possao, iako je bila najavljena kiša s mogućnošću grmljavinskog nevremena. Nebo nad Šibenikom se zacrnilo, temperatura se u nekoliko minuta spustila za desetak stupnjeva i počeo je padati led, a prolaznici su zaklon tražili u poslovnim prostorima ili na bilo kojem natkrivenom prostoru.

Područje Zadra u subotu bi u nešto većoj mjeri moglo obasjati sunce, no već u večernjim satima i u nedjelju se, kako navodi Državni hidrometeorološki zavod, očekuje se nova jača naoblaka i oborine. Slično vrijeme za vikend očekuje i područje Šibenika.

20. travanj 2024 03:03