StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetzrakoplovna nesreća

Ukrajinski zrakoplov sa 180 putnika srušio se u Iranu nesposredno nakon polijetanja, pojavila se snimka pada

Piše Hina, JL
8. siječnja 2020. - 09:28

Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušio se zbog tehničkog kvara nakon polijetanja iz iranske zračne luke Imama Homeinija sa 180 putnika i članova posade, objavila je u srijedu na Twitteru poluslužbena novinska agencija Fars.

Prema prvim informacijama, avion je letio na liniji za Kijev.

BBC ističe da nije poznato je li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici. Iranski mediji javljaju da se vjeruje da je avion pao zbog 'tehničkih problema', ali ne navode detalje.

Na mjesto nesreće poslane su spasilačke službe.

- Avion je u plamenu, ali poslali smo ekipe i možda uspijemo spasiti neke putnike, izjavio je šef iranskih interventnih službi Pirhossein Koulivand za tamošnju državnu televiziju, kako ga citira agencija Reuters.

U međuvremenu je iranski Crveni polumjesec objavio da 'nema mogućnosti da je itko preživio' nesreću, prenosi Jutarnji list.

BBC-jev dopisnik Ali Hashem na Twitteru je objavio nekoliko fotografija s mjesta pada koje sugeriraju da je gotovo cijeli avion izgorio. - Vrlo vjerojatno nema preživjelih, napisao je.

22. travanj 2024 20:07