StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNatječaj do 15. travnja

Udruga CID traži najbolje zakonsko rješenje da konoplja postane biljka od nacionalnog interesa, a Hrvatska zemlja zdravlja

16. veljače 2017. - 13:32

Deset do 50 tisuća novozaposlenih, produženje turističke sezone uz povećan broj turista i objekata za smještaj, stalno zapošljavanje sezonskih radnika te povećanje prodaje robe i usluga, optimistična je slika zemlje do kraja 2017. u viziji Udruge Centar za istraživanje društva (CID) ukoliko RH donese novu pravnu regulativu za biljku konoplju.

U tu je svrhu CID jučer raspisao natječaj s rokom do 15. travnja i pokrenuo projekt Hrvatska – zemlja zdravlja, navodi se u priopćenju udruge koje potpisuje predsjednik Vjeran Skurjeni.

Udruga se zalaže za izmjenu zakonodavstva koje će konoplju zaštititi kao biljku od nacionalnog interesa s mogućnošću da je svaki hrvatski građanin bez plaćanja poreza može uzgajati, konzumirati, prerađivati i prodavati bez obzira na vrstu konoplje ili proizvod, ističe Skurjeni.

S raspisivanjem natječaja istaknuto je, CID nudi mogućnost za najučinkovitije rješenje pravnog statusa konoplje, a projekt također uključuje više nagradnih natječaja za članove udruge i ostale sudionike uz novčani fond u cjelosti osiguran članarinama i donacijama.
Više o projektu i radu udruge na www.rjesenje.org

 

20. travanj 2024 00:19