StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdobra prilika

Trgovački lanac s najvišim plaćama u Hrvatskoj traži više radnika, zanimanje je veliko

Piše Šibenski.hr
19. svibnja 2023. - 11:49
Na meti dm-ovih ljudskih resursa ovaj put su farmaceuti i farmaceutski tehničari, nažalost ne u DalmacijiAFP

Statistički podaci puno govore i za radna mjesta. Mimo podataka o poslovnoj politici kompanija, međuljudskim odnosima i uvjetima rada, radnici gledaju i iznose plaća.

A prema tim podacima plaće u lancu drogerija ‘dm‘ uvjerljivo su najveće među trgovačkim lancima. Zato vijest da traže nove radnike izaziva veliko zanimanje u cijeloj Hrvatskoj.

Lanac ‘dm‘ sada traži desetak farmaceutskih tehničara za rad u Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Godišnja bruto plaća za djelatnika koji prvi put dolazi na puno radno vrijeme (40 sati tjedno) iznosi 17.160 eura, odnosno 1430 eura mjesečno.

image

Trgovački lanac ‘dm‘ slovi kao tvrtka u kojoj se može raditi i zaraditi (ilustracija)

AFP

Međutim, to nije sve, ‘dm‘ traži i farmaceutske tehničare za nepuno tjedno radno vrijeme od 30 sati s početnom plaćom od 1072,50 eura bruto mjesečno. Osim toga, lanac traži i farmaceutie u Puli, Labinu i Pazinu. Njihova mjesečna bruto plaća je 1580 eura mjesečno, piše Danica.hr.

Treba reći i to da se u tom trgovačkom lancu plaće uvećavaju za godine rada u tvrtki pa ne čudi veliko zanimanje za rad u njemu.

 

24. travanj 2024 12:05