StoryEditorOCM

Tragedija u zadarskoj bolnici: preminula 22-godišnja rodilja, dovezena je iz bolnice u Gospiću nakon komplikacija pri porodu

Piše Božana Sviličić/SD
9. studenog 2022. - 17:34

U zadarskoj Općoj bolnici potvrđeno je da je 7. studenog na Jedinici odjela intenzivnog liječenja preminula 22- godišnja žena iz Gornje Vrhovine nakon što je dovezena iz bolnice u Gospiću gdje je rodila četvrto dijete. Iz bolnice u Zadru zasad nisu htjeli govoriti o okolnostima smrti žene.

- Riječ je o delikatnoj situaciji, rekao je za Zadarski.hr dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice.

Žena je preminula nakon komplikacija pri porodu u bolnici u Gospiću.

Glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević rekla je kako su 7. studenog iz bolnice u Gospiću dobili dojavu kako je jedan muškarac prijetio doktoru.

- Muškarac u dobi od 52 godine iz Vrhovine je putem treće osobe prijetio jednom doktoru, ali je liječnik odbio pokrenuti kazneni progon - rekla je Brozičević.

Muškarac je prijetio dr. Darku Milinoviću, bivšem ministru zdravstva, koji radi u toj bolnici na Odjelu ginekologije, no je li on bio na porodu zasad nije poznato.

Kako navode iz 24 sata, ženi je termin bio 22. studenog, no 7. studenog je radi bolova primljena u bolnicu gdje je nakon poroda preminula.

Ravnateljica gospićke Opće bolnice, Sandra Čubelić, za Jutarnji list potvrdila je kako je 22-godišnja rodilja iz njihove ustanove hitno prebačena u OB Zadar gdje je preminula.

- Preminuloj rodilji to je bio četvrti porod. Prilikom poroda došlo je do komplikacije u obliku obilnog krvarenja koje se nije moglo zaustaviti. Napravljena je hitna histerektomija, nadoknađivana krv i plazma - kaže dr. Čubelić i dodaje kako je nakon kratkotrajne stabilizacije žena u pratnji anesteziološkog tima hitno prebačena u OB Zadar.

- Sve smo dogovorili s kolegama u Zadru no na žalost i uz njihove napore rodilja je preminula - govori ravnateljica Čubelić.

Pojašnjava kako je riječ o rijetkoj komplikaciji koja se događa na jednom na pet tisuća poroda.

- Mogu reći da nije bilo nikakve pogreške u liječenju nego je riječ o neželjenom događaju, odnosno komplikaciji - navodi. U cijeloj tragediji, kaže Čubelić, novorođenče koje je još u bolnici zdravo je.

Inače, kako neslužbeno doznaju, obitelj pokojne rodilje, nakon svega došla je u gospićku bolnicu gdje su prijetili ginekologu, bivšem ministru Darku Milinoviću. Kako doznaju, nakon što su ustanovljene komplikacije, Milinović je došao pomoći kolegama.

24. travanj 2024 11:50