StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdivljak na dva kotača

Šok u Zagrebu: nepoznati muškaraca biciklom se zaletio na jato golubova, ubio ih je nekoliko desetaka; Umirovljenik koji je hranio ptice za dlaku se izvukao

Piše JL
4. travnja 2019. - 01:09

Domaća organizacija za zaštitu životinja, Prijatelji životinja, objavila je u srijedu pomalo uznemirujuću snimku snimljenu u utorak, 2. travnja, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, javlja Jutarnji list.

Netko od građana snimao je umirovljenika kako hrani desetke golubova koji su se veselo okupili oko njega i bore se za svoj komadić. Odjednom, točno kroz gomilu golubova, a tik do umirovljenika, proveze se nepoznata osoba na biciklu.

Da stvar bude gora, osim što je pokazao krajnju bešćutnost i bezobrazluk, jer je Trg bana Jelačića dovoljno velik za mimoilaženje nekoliko bagera, usmrtio je više od deset golubova, a nepoznat broj je teško ozlijedio.

Nepromišljenom je vožnjom ugrozio i umirovljenika kojeg je u toj gunguli mogao ozlijediti i on, da je na sekundu izgubio ravnotežu, ali i golubovi koji su taj čas panično poletjeli. Oni koji nisu bili ozlijeđeni.

Udruga za pravnu zaštitu životinja Animalex podijelila je na svojim stranicama video Prijatelja životinja koji apeliraju na građane da im jave ako netko prepoznaje biciklista.

- Ova zemlja kao da je leglo zlostavljača životinja i sadista. Ukoliko netko prepoznaje gospodina na biciklu, molim da nam javite podatke koje ćemo zajedno sa snimkom proslijediti policiji.

Vaše ime nas ne zanima, samo od gospodina koji je jučer 2. travnja 2019. biciklom prošao kroz hrpu golubova, na desetke ih ubio i teško ozlijedio.

Žao nam je da niti jedan dan ne može proći normalno. Ali i dalje vjerujemo da se pozitivne promjene ipak događaju. Ne pitajte se zašto... toga će uvijek biti. Bitno je da ubuduće ovakvih situacija bude sve manje.

Opet ponavljam, bez vaše pomoći ne bismo mogli ništa. Vi ste ti koji nam puno pomažete, prepoznajete počinitelje, primjećujete nepravilnosti, reagirate i podržavate nas. Ukoliko tko od Zagrepčana vidi kojeg ozlijeđenog goluba, neka nam javi. Jedna sugrađanka se ponudila pomoći im. Hvala joj - napisao je Animalex u objavi.

19. travanj 2024 18:38