StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJEDINSTVENA ODLUKA

Škole u svim županijama kreću 7. rujna, Fuchs otkrio detalje o početku za prva četiri razreda

Piše šibenski.hr
24. kolovoza 2020. - 12:49

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja bit će u 15 sati predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, no već i prije same pressice resorni ministar Radovan Fuchs poručio je da nastava u školama kreće 7. rujna u svim županijama, javlja Mediaservis. Poručio je da će svi detalji biti izneseni u 15 sati.

U tom dokumentu bit će navedeno na koji način se škole trebaju pripremiti za početak školske godine, definirati ulazak i izlazak djece iz škole, kretanje unutar zajedničkih prostorija i niz drugih mjera u cilju osiguravanja sigurnog odvijanja nastave.

Za N1 je komentirao kako će izgledati početak školske godine.

- Sukladno s mogućom promjenom epidemiološke situacije lokalni stožeri mogu davati dozvole pojedinim ravnateljima i školama na zahtjev, da se pojedine mjere pojedinoj školi na pojedinom mjestu olabave, jer situacija ne zahtijeva rigoroznije varijante, rekao je Fuchs za N1, objasnivši zašto se nalazio na sastanku sa šefovima lokalnih i županijskih stožera.

 Objasnio je i da će prvašići prvi dan škole u školu ići s jednim roditeljem, a da će se škola za prva četiri razreda odvijati po sistemu "balončić" ili "mjehurić". 

- Isti je princip, samo nismo konačno dogovorili koji će biti termin. Radi se o tome da se pokušava što je više moguće smanjiti kontakti među grupama i taj je princip moguće primijeniti u razrednoj nastavi, gdje su sva djeca istog razreda uvijek na jednom mjestu, skupa sa svojim učiteljem ili učiteljicom, rekao je Fuchs.

Što se tiče ostalih razreda, ministar je rekao da ima čitav niz razrađenih modela.

 

19. travanj 2024 08:12