StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetuzavrele strasti

Šibenčanin u glavnoj ulozi na Antikorupcijskom vijeću, Zekanović odmah srušio kvorum: ‘Nesposoban si!‘

Piše Šibenski.hr
31. siječnja 2023. - 11:20

Antikorupcijsko vijeće na temu upravljanja INA-om danas je započelo svađom predsjednika Nikole Grmoje i Hrvoja Zekanovića koji je na samom početku srušio kvorum.

image
Damjan Tadic/Cropix

"Nema kvoruma. Dalija Orešković kasni. Zeko ga ne želi. Nazovite u klub HDZ-a da pitate za savjet. Fizički ste tu, ali jeste li prisutni? Možemo li započeti sjednicu? Ili ćemo čekati kolegicu Orešković.", pitao je Grmoja Zekanovića koji je uzvratio istom mjerom: "Nemaš ni kvorum. Nesposoban si sazvati četiri čovjeka. Ne, Božu Petrova ću zvati za mišljenje." I potom je napustio dvoranu da bi se ubrzo vratio što je izazvalo još jedan verbalni duel i međusobno vrijeđanje, piše Jutarnji list. 

Danas su na sjednicu pozvani predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, bivša premijerka Jadranka Kosor i bivši premijer Tihomir Orešković, bivši potpredjsednik Vlade Božo Petrov, bivši ministri Slaven Dobrović, Tomislav Panenić. Grmoja ne odustaje od serije saslušanja radi rasvjetljavanja problematike upravljanja trgovačkim društvom INA d.d. s ciljem unaprjeđenja mjera iz Akcijskog plana za razdoblje od 2022. do 2024. godine uz Strategiju sprječavanja korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine koje se odnose na poboljšanje upravljanja i sprječavanje korupcije.

image
Damjan Tadic/Cropix

Na javno saslušanje Antikorupcijskog vijeća u Saboru pozvani su predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, bivša premijerka Jadranka Kosor, bivši premijer Tihomir Orešković, saborski zastupnik Božo Petrov te bivši ministri Slaven Dobrović i Tomislav Panenić, a svrha sjednice je rasvjetljavanje problema s upravljenjem Inom. 

U razgovoru za N1 Jadranka Kosor je istaknula kako neće doći na saslušanje i to zbog zdravstvenih problema. 

- Ali ako bude poziv u vremenu koje dolazi, odazvat ću se. I danas bih se odazvala da mogu, iako nemam što reći. Sve što sam imala reći o Ini, u pravosudnom smislu, rekla sam na suđenju bivšem premijeru, kazala je Kosor. 

23. travanj 2024 10:28