StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmeka za radnike

Poznata firma podiže plaće svih zaposlenicima, njihov minimalac iznosi čak 7000 kuna

Piše Šibenski.hr
23. prosinca 2022. - 10:33

McDonald’s je u Hrvatskoj u prosincu odlučio povećati plaće svojim radnicima, i to u prosjeku za 10 posto, javlja Danica.hr. 

Lanac fast food restorana zapošljava oko 3000 ljudi u 40 restorana i 18 gradova u Hrvatskoj. Dnevno posluže više od 40 tisuća gostiju.

Prosječna neto plaća za početnu poziciju sada iznosi 7000 kuna. Svim je djelatnicima isplaćena i božićnica, a svi roditelji dobili su i novčani dar za dijete, kažu u McDonald’su.

Ukupno povećanje obuhvaća rast bruto osnovnih plaća za djelatnike u restoranima, uz dodatnu mjesečnu isplatu neoporezivog dijela, što čini ukupni prosječni rast od 10 posto. Plaća uključuje dodatke za rad poslijepodne, noću, nedjeljom, blagdanom, noću nedjeljom i noću blagdanom.

“Za početnu poziciju prosječna neto plaća, s uključenim dodacima, sada iznosi oko 7000 kuna neto, što uključuje sve – plaću, prijevoz i sve ostale dodatke, neoporezive dijelove, prigodne nagrade i druge dodatke.

Kada uključimo regres i božićnicu, ta je plaća još i veća. Nastojimo da plaće kontinuirano rastu, premda nisu jedini benefit koji naši djelatnici imaju”, kaže direktor McDonald’sa Pavel Pavliček.

25. travanj 2024 06:05