StoryEditorOCM

Pogledajte scene jutrošnjeg incidenta u crkvi na Sirobuji, policija zbog napada na novinarku privela dvojicu muškaraca

Piše PSD.
12. travnja 2020. - 12:25

Nakon što je, unatoč apelima i uputama da to ne radi, don Josip Delaš danas ipak održao misu u župnoj crkvi na Sirobuji na kojoj je napadnuta novinarka Dalmatinskog portala, policija je privela dvojicu muškaraca.

Kako nam je potvrdila Željka Radošević iz PU Splitsko-dalmatinske nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, a o daljnjim aktivnosti bit ćemo pravovremeno obaviješteni.

- Nešto prije 10 sati primili dojavu od 42-godišnjakinje da je fizički napadnuta u crkvi na Sirobuji. Policijski službenici odmah su izašli na mjesto događaja. Dvije osobe su privedene u policijsku postaju i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje, kazala nam je Željka Radošević iz PU Splitsko-dalmatinske.

Na pitanje jesu li policijski službenici danas obilazili konkretnu Crkvu i jesu li bili ispred nje prije početka mise, kazala nam je kako sada to ne može komentirati jer je kriminalističko istraživanje u tijeku te kako moraju utvrditi sve okolnosti ovog događaja.

Iz PU Splitsko-dalmatinske su nam kazali kako će zbog okupljanja u crkvi i svih okolnosti o svemu obavijestiti Državni inspektorat, županijski Stožer civilne zaštite te Nadbiskupiju. 

Podsjetimo, don Josip, unatoč preporukama crkvenih tijela, nije odustajao od poziva vjernicima da mu se pridruže na misnom slavlju, novinari su se jutros zaputili provjeriti koliko će se vjernika odazvati njegovom pozivu te hoće li biti kršenja mjera socijalnog distanciranja, no u tome su spriječeni, a novinarka Dalmatinskog portala divljački je izbačena iz crkve.

Dalmatinski portal je na Facebook objavio i snimku djelića mise u crkvi na Sirobuji, a koja je naprasno prekinuta kada je novinarka izgurana iz crkve.

19. travanj 2024 23:33