StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet647 aktivnih

Pada broj novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj: danas imamo 24 nova slučaja, jedna osoba je preminula

Piše Hina
4. kolovoza 2020. - 14:18

U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647

Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4517 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2490 osoba.  Do danas je ukupno testirano 123 199 osoba, od toga 1133 u posljednja 24 sata.

Izvješća lokalnih stožera

Grad Zagreb - 3

Splitsko-dalmatinska županija - 3

Osječko-baranjska županija - 5

Istarska županija - 2

Zadarska županija - 2

Primorsko-goranska županija - 0

Virovitičko-podravska županija - 0

Brodsko-posavska županija - 1

Vukovarsko-srijemska župania - 1

Zagrebačka županija - 0

Požeško-slavonska županija - 0

Varaždinska županija - 0

Međimurska županija - 0

Šibensko-kninska županija - 0

Karlovačka županija - 0

Sisačko-moslavačka županija - 0

Krapinsko-zagorska županija - 0

Koprivničko-križevačka županija - 0

Bjelovarsko-bilogorska županija - 1

Grad Zagreb

U Zagrebu su tijekom jučerašnjeg dana zabilježena tri nova slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 182, a 386 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

"Jučer su u Gradu Zagrebu registrirane tri pozitivne osobe na bolest covid-19. Na razini primarne zdravstvene zaštite u covid ordinacijama obrađene su 134 osobe, 55 osoba je upućeno na testiranje, a za pet pacijenata je određena samoizolacija", izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović-Jelić na konferenciji za medije.

Aktivnih slučajeva je 182, a preminulih je i dalje 23.

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu bilo je pet intervencija vezano za koronavirus, a jedan medicinski tehničar je u samoizolaciji.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić izvijestila je da je u Zavodu u protekla 24 sata testirano 350 osoba, a za tri nove pozitivne osobe za sada ne znaju uzrok zaraze, odnosno epidemiološka anamneza je negativna.  

U samoizolaciji je 386 osoba. 

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 350 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su četiri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Sinja jedna osoba i iz Vrgorca dvije osobe.

Od ukupno tri novooboljele osobe njih dvije su kontakti prethodno oboljelih, dok se još jedna osoba epidemiološki obrađuje.

Tri osobe iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici za koje je ponavljano uzorkovanje negativne su na COVID infekciju. 
540 osoba nalazi se u samoizolaciji.

15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze na virus SARS-CoV-2, a radi se o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prethodno oboljelom osobom.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 166 dok je broj aktivnih slučajeva 14. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 69.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vukovara).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 448, od kojih je 251 osoba izliječena, a pet osoba je preminulo. Trenutno je u županiji devet osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.   

U protekla 24 sata testirane su 92 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5788.  U samoizolaciji na području županije su 552 osobe.  

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirano je 250 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a četiri osobe su izliječene.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 32 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 207 osoba, a 11 ih je preminulo.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji ni danas nema novih oboljelih. U županiji je 8 aktivnih slučajeva i 143 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok je 6 osoba u izolaciji na kućnom liječenju.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirano je 12 osoba i sve su negativne na koronavirus.

Zadarska županija

Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. 

Riječ je o državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući te muškarcu srednje životne dobi iz Obrovca kojem se utvrđuju kontakti i kretanje. Izliječena je 1 osoba, samoizolaciji su 134 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 84 uzoraka.

Nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

Osječko-baranjska županija

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 167 uzoraka od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Ispostave ZJZZ Osijek, a po jedna s područja ispostava Đakovo i Našice.

Samoizolacija je jučer određena za devet novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 226 osoba.

Istarska županija

Stožer civilne zaštite Istarske županije u utorak je izvijestio da su tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo analizirana 203 uzorka brisa na Covid-19.

Nakon dva dana bez novozaraženih, Istra ima dvoje novoobljelih. Radi se o osobama iz samoizolacije, odnosno bliskim kontaktima oboljele osobe.

U Istarskoj županiji trenutno je 71 aktivan slučaj. U samoizolaciji je 147 osoba.

U međuvremenu je izliječeno još 14 osoba, javili su iz Stožera.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 12 osoba, a ukupno je testirano 3874 osobe.

Na posljednjem testiranju bila su 32 uzorka, svi uzorci su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba. U Požeško-slavonskoj županiji od 25. srpnja nema novozaraženih osoba. 

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Dvije pozitivne osobe su iz bolnice otpuštene na kućno liječenje, pa je trenutna situacija u Varaždinskoj županiji takva da imamo 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih se 2 osobe nalaze na liječenju u Općoj bolnici u Varaždinu, a njih devetero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa imamo registriranih 66 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije trenutno vodimo 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 44 uzoraka.

Međimurska županija

Svi jučer uzeti nalazi u ZZJZ Međimurske su negativni. Danas je uzeto 36, a do sada ukupno 2197 uzoraka.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. I dalje je je 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se 4 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer su uzorkovano 43 uzorka na SARS-CoV-2 virus, izvijestili su u utorak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Inače, to je već treći da za redom kako nema novooboljelih od Covida-19 na području Šibensko- kninske županije.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih osoba od koronavirusa. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 56 osoba. U OB Karlovac testirano je 48 osoba, a u OB Ogulin 8. Svi su pristigli testovi negativni.

Ukupna brojka oboljelih osoba u Karlovačkoj županiji je 98. U OB Karlovcu trenutno nema hospitaliziranih osoba. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 58 osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Na području županije ostalo je još dvanaest pacijenata oboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 13. Za 50 uzoraka čekaju se rezultati testiranja.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je svih 20 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata izuzetih iz opće populacije negativno. Koprivničko-križevačka županija deveti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na kućnom liječenju su još dva pacijenta s  aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno sedam osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106  slučaja oboljenja.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa. Od ukupno 31 testirane osobe u protekla 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze COVIDOM-19.

Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđena zaraza COVIDOM-19, a sve vezano uz prijašnji lokalni prijenos koronavirusa. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 18 je osoba oboljelih od koronavirusa.

Na području županije u samoizolaciji se nalazi 57 osoba.

19. travanj 2024 15:28