StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnaši heroji

Ovo je 17 junaka predvođenih izbornikom Červarom koji su nas uveseljavali zadnja dva tjedna, a danas imaju priliku ući u povijest

26. siječnja 2020. - 12:44

1. Domagoj Duvnjak – Ponestaje nam epiteta kojima bismo na adekvatan način opisali našeg kapetana. Vuče nas cijeli turnir, abnormalno se troši u obrani, zabija u ključnim trenucima poput onog sedmerca za drugi produžetak protiv Norveške... Vođa u punom smislu te riječi.

2. Luka Cindrić – Razigravač svjetske klase, stisnuo zube protiv Norvežana i igrao koliko je mogao. Samo da ozlijeđena noga izdrži još danas.

3. Igor Karačić – Španjolcima je u Beču utrpao deset golova, očito mu pašu. Nadamo se sličnoj izvedbi i večeras, iako je i on načet ozljedom. Uz Duvnjaka naš najbolji strijelac (obojica po 31 gol).

4. Marin Šego – Prema postotku obrana (31%) nije pri vrhu turnira, ali brani kad je najpotrebnije, kao u produžecima protiv Norveške. Čak i kad mu ne ide, znamo da će mu se u određenom trenutku otvoriti.

5. Zlatko Horvat – Protiv Norveške uskočio i na desnog vanjskog, na poziciju koja nije njegova i odreagirao sjajno. Pouzdan u kontrama i s krila, jedino „štekaju” sedmerci.

6. Luka Stepančić – Naš jedini klasični šuter s vanjskih pozicija. Možda ne dobiva toliko pohvala koliko bi trebao budući da odrađuje i strašan posao u obrani.

7. Željko Musa – Prometnuo se u neočekivanog junaka protiv Norveške i zabio najvažniji gol karijere. Naš obrambeni specijalist i taj posao na ovom turniru radi fantastično.

8. Marino Marić – Frustrirao Norvežane zabijajući s crte, pogotovo u prvom poluvremenu, a izborio je i sedmerac koji je Duvnjak realizirao za odlazak u drugi produžetak. Protiv Španjolaca bi moglo biti teže, što je i osjetio u Beču.

9. David Mandić – Čovjek s najvećom minutažom na turniru (7 sati i 10 minuta). Odlaskom Ravnića ostao jedino lijevo krilo, a dosta ga se koristi i u obrani. Miran i siguran u realizaciji kontri (14/17).

10. Matej Ašanin – Izludio Norvežane s ona dva obranjena sedmerca. Nije branio mnogo na Euru, ali se pokazao dobrom potporom Šegi.

11. Marko Mamić – Očekivali smo ga u jačoj napadačkoj ulozi, ali zato sve nadoknađuje u obrani gdje i on daje bitan obol. Španjolcima je prije tri godine uvalio devet golova, može li ih opet zaviti u crno?

12. Marin Šipić – Jedini Splićanin u reprezentaciji baš je protiv Španjolske u Beču odigrao najbolju utakmicu turnira. Dobra najava za danas.

13. Vlado Matanović – Hrabar i pouzdan protiv Norvežana u situacijama koje su za njega nešto sasvim novo. Veliki plus za dečka koji odmara Horvata.

14. Ilija Brozović – Uskočio umjesto Ravnića i bio odličan u obrani protiv Nijemaca i Španjolaca. U polufinalu proveo 18 sekundi, ali je tu ako zatreba i večeras.

15. Matej Hrstić – Teško da će imati neku značajnu ulogu u finalu, premda je protiv Španjolske zaradio pozitivnu ocjenu za igru u obrani.

16. Josip Šarac – Na cijelom turniru u igri proveo tek 64 minute. I danas ga čekaju mrvice, ako i to. No on je budućnost našeg rukometa i naš najmlađi igrač na turniru.

17. Valentino Ravnić – Tu je bio kao potpora Mandiću, a onda ga je Červar uoči Njemačke odlučio zamijeniti Brozovićem.

Lino Červar – Kada su ga mnogi otpisali, stari lav im je uzvratio i odveo Hrvatsku u novo finale. Prvo nakon deset godina, koje je također on potpisao. Obrana nikad nije funkcionirala bolje, pokazao je sjajne reakcije uvođenjem Ašanina umjesto Šege protiv Norvežana te igrom sedam na šest za koju se odlučio u pravo vrijeme. Fali mu još samo to europsko zlato. Ako nije uspio s Balićem, Metličićem, Lackovićem i Vorijem, može li s Duvnjakom, Karačićem, Šegom i Stepančićem? Bila bi to čudesna priča.

19. travanj 2024 16:41