StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSREDSTVA I TEHNIKA HV-a UPUĆENA IZ KNINA U NATO AKTIVNOSTI U LITVU

Otišlo 188. pripadnika treće mehanizirane bojne Pauka s 15 Patria

Piše PišeHINA
6. siječnja 2020. - 18:44

KNIN, 6. siječnja 2020. (Hina) - Sredstva i tehnika Hrvatske vojske upućena su u ponedjeljak sa Željezničkog kolodvora u Kninu prema Republici Litvu, gdje će koristiti u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFPBG) u Litvi, gdje se nalaze pripadnici 2. hrvatskog kontingenta, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.
U protekla dva dana na željezničke kompozicije u Kninu ukrcano je 15 borbenih vozila (BOV) Patria, od kojih 13 manevarskih, jedna recovery i jedna sanitetska Patria, šest kamiona, dva terenska vozila i jedno M-ATV vozilo te kontejner s opremom.
Zaduženi za siguran dolazak opreme s kninskog kolodvora u Litvu je krenulo i nekoliko pripadnika hrvatskog kontingenta gdje ih očekuju brojne zadaće.
"Očekujemo jedan profesionalni razvoj i suradnju s tim multinacionalnim okruženjem, nadogradnju iskustva, kako vojničkog, tako i upoznavanje kulture same Litve", rekao je nadnarednik Ante Dadić.
Dolazak sredstava i tehnike u Litvu predviđen je u nedjelju, 12. siječnja.
Glavninu snaga drugog hrvatskog kontingenta koji broji ukupno 188 pripadnika u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti eFPBG (enhanced Forward Presence Battle Group) u Republici Litvi, čine pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci iz sastava Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, navode iz MORH-a.
(Hina) xpp ysp

18. travanj 2024 08:13