StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIz Vindije reagirali

Odbacuju sve navode i optužbe izrčene u emisiji Nedjeljom u 2

Piše Šibenski.hr
9. travnja 2017. - 23:25

Iz Vindije su poslali priopćenje kao reakciju na teške optužbe koje je na račun vodstva te tvrtke i njezina direktora Dragutina Drka u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 izrekao bivši Vindijin zaposlenik Rajko Dondur.

Dondur je, podsjeća Jutarnji list, izjavio da je još 1994. godine osobno odnio jednu plavu kuvertu s 20.000 njemačkih maraka tadašnjem šefu Fonda za privatizaciju Milanu Kovaču.

Govorio je, kako navodi HRT, o pretvorbi tj. o ulasku Koke u Vindiju. Rekao je kako je Vindija pobijedila na natječaju za kupnju Koke 1994. godine nakon što je on u Fond za privatizaciju dostavio kuvertu s 20.000 maraka. Kazao je da je to učinio prema nalogu direktora Dragutina Drka, za kojega kaže da je naložio i umanjenje obračuna PDV-a 1997. i 1998. godine nakon što se navodno ispostavilo da pravi obračun predstavlja pretežak udarac na likvidnost kompanije.

-Vindija je dnevno fakturirala oko 1.000 stranica računa. Računali smo na to da ni jedan inspektor ne bi zbrajao te račune ručno. Svi računi su bili fakturirani, ali oni označeni nisu se zbrajali. Na taj način Vindija je državni proračun oštetila za 80 milijuna kuna u četiri godine - rekao je Dondur, koji tvrdi da se varalo i na trošarinama.
 
Priopćenje Vindije prenosimo u cijelosti:
 
„Poslovni sustav Vindija u potpunosti odbacuje sve navode i klevete koje su danas iznesene pred hrvatsku javnost u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.

 
Prije svega treba jasno reći da se ovdje radi o izjavama čovjeka za kojeg imamo čvrste materijalne dokaze da je iznošenjem raznih neutemeljenih tvrdnji ucjenjivao i iznuđivao Poslovni sustav Vindija zbog čega ćemo protiv istog već sutra biti primorani podnijeti kaznenu prijavu.

 
Vjerujemo da ove informacije gospodin Dondur u pripremi razgovora nije podijelio s novinarima HRT-a, za razliku od podataka o svojim kaznenim postupcima i presudama o kojima je govorio.

 
Poslovni sustav Vindija u ovom je trenutku prvenstveno usmjeren na pronalaženje rješenja problema između dobavljača i Agrokora i očuvanje radnih mjesta.
 
Indikativan je trenutak u kojem se javljaju ove klevete, no spremni smo nositi se i s ovakvim podmetanjima“ - stoji u priopćenju Vindije, a prenosi Jutarnji list.

 

19. travanj 2024 16:09