StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLoša vijest za početak godine

Od utorka nas na benzinskim postajama očekuje poskupljenje goriva, evo novih cijena

Piše Šibenski.hr
1. siječnja 2023. - 20:25

Od utorka nas na benzinskim postajama očekuje novo poskupljenje goriva, doznaje Dnevnik Nove TV.

Benzin bi 3. siječnja trebao poskupjeti za 5 centi, a dizel za 3 centa. Pa će nove cijene biti 1.33 za benzin i 1.47 za dizel.

Ako vam konverzija još nije sjela najbolje, a uz sebe nemate kalkulator, evo u kunama - benzin poskupljuje za 39 lipa, a dizel za 24 lipe.

Prosječni puni tank benzina tako će od utorka biti 66.5 eura, a dizela 73.5 eura.

Benzinske od ponoći cijene prebacile u eure: pogledajte kakvo je stanje na pumpama, neki litru benzina i dizela naplaćuju više nego drugi

Petrol i Crodux objasnili zašto benzin i dizel kod njih koštaju više nego na drugim crpkama

Nakon što su benzinske crpke u nedjelju obznanile koliko će eura koštati litra benzina, dizela i plina te nakon što se doznalo da će Petrol i Crodux litru eurosupera 95 naplaćivati 1,41 euro, a litru eurodizela 1,5 eura, 13 i šest centi više nego drugi, obje su tvrtke istoga dana objasnile zašto su se odlučile za te cijene.

- Dana 29.12.2022. na sjednici Vlade RH donesena je uredba s propisanom visinom trošarina, a važeća je s 01.01.2023. Zbog povećanja propisane trošarine na benzinskim i dizelskim gorivima, te poštivanja Vladine uredbe bili smo obvezni formirati cijene tako da smo ih povećali točno za iznos razlike između stare i nove uredbe. Visina trošarine po staroj uredbi: 3,06 kn/lit za benzinska goriva i 2,66 kn/lit za dizelska goriva. Visina trošarina po novoj uredbi: 3,86 kn/lit za benzinska goriva i 3,06 kn/lit za dizelska goriva - rekle su tvrtke za RTL Televiziju.

RTL navodi da je Vlada Republike Hrvatske rekla kako takvo postupanja označava kršenje Vladine odredbe, a Državni je inspektorat najavio inspekciju.

19. travanj 2024 23:08