StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdrama na atlantiku

Obitelj nestalog šibenskog kapetana: 'Naprijed nas tjera spoznaja da nismo sami, molimo ne prenosite senzacionalističke i nepotvrđene vijesti!'

Piše PSD
2. listopada 2019. - 00:16

Obitelj nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića, čijije brod potopljen u razornom uraganu na Atlantiku, poslala je apel medijima, a kojeg prenosi Morski.hr.

Njihovo obraćanje javnosti prenosimo u cijelosti:

"Naprijed nas tjera spoznaja da nismo sami. Uz brojne prijatelje, rodbinu, susjede i ljude dobre volje; želimo izraziti našu najdublju zahvalnost svima onima koji neumorno rade kako bi naše voljene vratili kući i kako bi nam pružili potporu i podršku: od svih spasilačkih službi i volontera na terenu, preko svih inozemnih i hrvatskih institucija te same kompanije Bourbon – koji uz koordiniranje i suradnju sa svim raspoloživim snagama, proteklih dana u izravnoj komunikaciji s obitelji nadasve stručno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Ujedno koristimo priliku apelirati na dio medija, čija su se izvješća o ovoj nesreći do sada bazirala na senzacionalizmu i prenošenju nepotvrđenih informacija, da svoje buduće objave baziraju isključivo na službenim, provjerenim i potvrđenim informacijama o potrazi.

Naime, u zadnja 72 sata članovi uže i šire obitelji, rodbina, prijatelji, susjedi pa i poznanici obitelji Miškić – zaprimili su na desetine medijskih upita, poziva pa i "nenajavljenih posjeta“ predstavnika medija, koje su za cilj imale isključivo tragati za informacijama privatne naravi. Time je stvoren dodatan psihološki pritisak na cijelu obitelj – u ionako nezavidnoj situaciji.

Naglašavamo da kapetan Miškić i njegova obitelj nisu javne osobe, nego žrtve strašne tragedije. U interesu cijele obitelji, a ponajprije malodobnog djeteta kapetana Miškića, u interesu svih ostalih obitelji nestalih pomoraca, kao i same potrage i onih koji je provode; još jednom molimo sve predstavnike medija da izbjegnu senzacionalistički pristup pri izvještavanju o havariji broda Bourbone Rhode te da u javnost ubuduće iznose isključivo potvrđene informacije o tijeku i rezultatima potrage", stoji u njihovu apelu.

Iz Šibenika pokrenuta Facebook grupa za podršku obiteljima i prijateljima nestalih pomoraca, uključili se ljudi iz cijeloga svijeta; U potrazi za članovima posade Bourbon Rhodea pomoći će i brod izgrađen u Splitu

19. travanj 2024 18:12