StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNeuspjela akcija

Nakon dva i pol mjeseca nestalog Poljaka na Biokovu tražilo i 16 spasilaca iz Poljske: ‘Vidjeli su koliko je teren težak, a potraga nemoguća misija‘

Piše Šibenski.hr
20. listopada 2020. - 16:53

Dva i pol mjeseca su prošla otkada je na Biokovu nestao 40-godišnji Lukasz Dariusz Flak, poljski planinski trkač, čija je jedina poznata lokacija bio predio između Bukovca i Svetog Ilije.

Za nestalim Poljakom ovog ljeta su danima tragali HGSS-ovci iz cijele Hrvatske, BiH, planinari i helikopter HRZ-a, kao i potražni pas, a koji su pretražili gotovo svaki kutak Biokova, od Sv. Ilije do Bukovca, Vošac, puteve do Makarske, Brela, Topića, Dupce.

U potragu za Poljakom prošlog tjedna se uključilo 16 poljskih spasilaca koji su u Makarsku stigli s najnovijim uređajima, ali potraga po Biokovu, nažalost, nije urodila plodom.

Kako nam je kazao Ante Kukavica, pročelnik HGSS-a Makarska, Poljaci su svakog dana išli pješice na Biokovo u pratnji kolega iz Makarske, ali su se uvjerili koliko je planina surova.

- Kolege iz Poljske su automobilima vozili do Basta, pa su onda pješice pretraživali cijeli teren iznad Basta i Topića i sami su kazali koliko je teren težak, a potraga nemoguća misija. S nama su pretraživali svaki kutak, ali zbilja su se iznenadili koliko je Biokovo okrutno - kazao nam je pročelnik Kukavica, dodavši da su Poljaci htjeli pretražiti dijelove Biokova kojima se možda nije prolazilo prilikom potrage za nestalim 40-godišnjakom.

 
24. travanj 2024 17:08