StoryEditorOCM

Na ljetovanju u okolici Šibenika koronavirusom se zarazila 70- godišnja žena: U izolaciji je kod svoje kuće

Piše Hina
19. kolovoza 2020. - 11:14

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima se dvoje zarazilo na ljetovanju na Pagu i u okolici Šibenika, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Oboljela je 70-godišnja žena koja se zarazila na ljetovanju u okolici Šibenika, a trenutno je u izolaciji kod kuće.

Tri novooboljele osobe u 30-ima kontakti su prethodno oboljelih osoba, blage su kliničke slike i liječe se kod kuće, a već prethodno im je bila izrečena mjera samoizolacije.

Zaražen je i 60-godišnjak, bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe koji je trenutno bez simptoma, te jedna maloljetna osoba koja se zarazila na ljetovanju na Pagu, blage je kliničke slike i liječi se kod kuće.

Slijede preventivna testiranja bliskih obiteljskih kontakata novozaraženih, najavili su iz Stožera.

Trenutno su na području Varaždinske županije aktivna 23 slučaja zaraze. Tri su osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a dvadesetoro ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 89 slučajeva zaraze te dodatnih 13 koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije je 89 osoba, stoji u priopćenju Županijskog stožera Civilne zaštite.

24. travanj 2024 07:15