StoryEditorOCM

Milanović dobio najveći pljesak: Cijenim odluku Borisa Miloševića da dođe ovdje i pridruži nam se u proslavi. Ovo jest proslava, a ne komemoracija

Piše šibenski.hr
5. kolovoza 2020. - 11:30

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović govorio je na 25. obljetnici proslave 'Oluje' u Kninu. Milanović je kazao je kako nismo isto društvo kao prije 25 godina. 25 godina je voda duboka, kazao je predsjednik.

- U nametnutom ratu kojeg smo mi i Slovenci plaćali bili smo zatečeni i suočeni s nečim s čim se niko nije spremio. Pogledi Srbina i Hrvata nisu isti pogledi, zbog čega je važno da se razgovara. Zato ja neću ponavljati ono što je ovdje već rečeno, nego ću govoriti o etapama naše pobjede i odnosima Hrvata i Srba, rekao je, između ostalog, Zoran Milanović.

'- Jedan teret ostaje. Zato danas cijenim dolazak Borisa Miloševića. Jer doći ovdje i pridružiti se Hrvatima u proslavi, ovo nije komemoracija, nego mi ovdje slavimo, to je velika stvar'', poručio je Milanović.
Kada je riječ o odnosima Hrvatske i Srbije, Milanović kaže da su ti odnosi komplicirani više od 100 godina.

''Bilo je sukoba i nikako da uđemo u fazu dobrih odnosa. Kao da smo i dalje moreni 90-im godinama. Ali mi smo tu. Naša dobra volja postoji, želimo surađivati, poslovati, znati da kada naši ljudi rade u Srbiji da će sud biti nepristran, kao i sud u Hrvatskoj. Odnosi tih dvaju naroda u ovom dijelu Europe su jako važni. A kada se međusobno prepucavamo, nitko nam ne radi o glavi, nitko nas niti ne primjećuje'', kazao je predsjednik u govoru.

''Ovih 25 godina bile su sjajno putovanje, a život je putovanje. Živjela Hrvatska, ko narod silna, ko sunce visoka'', zaključio je svoj govor predsjednik Republike.

18. travanj 2024 04:42