StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdobra vijest

Konzum zaključava cijene za 100 proizvoda iz osnovne košarice: ‘Nadamo se da će i drugi trgovci slijediti naš primjer‘

Piše Šibenski.hr
27. rujna 2022. - 11:49

Cijene 100 osnovnih proizvoda u Konzumu neće rasti do kraja ove godine, a dodatno su osigurali povoljnije cijene za 1.500 proizvoda za korisnike MultiPlusCard kartice, donosi N1.

Konzum je objavio da će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi “svojim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu”.

Riječ je o dodatnih 100 proizvoda iz cijelog niza kategorija koji nisu obuhvaćeni odlukom Vlade RH o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda, a koja je za Konzum podrazumijevala trošak od oko 40 milijuna kuna, navode u priopćenju.

Zaključane cijene neće se mijenjati sve do kraja ove godine, osim što mogu biti dodatno snižene.

“Mi smo tržišni lider i svaki naš potez se prati. Situacija u kojoj se nalazimo nije laka nikome, osobito našim kupcima, i zato se stalno, kroz brojne inicijative, trudimo maksimalno im olakšati svakodnevnicu. To nije pitanje samo naše društvene odgovornosti, nego i naše obaveze i našeg utjecaja kao najvećeg maloprodajnog lanca u Hrvatskoj. Vjerujem da će i u ovom najnovijem potezu, kojim ćemo zaključati maksimalne cijene još 100 proizvoda te osigurati dodatne pogodnosti korisnicima MultiPlusCarda, prepoznati naša nastojanja da im smanjimo troškove u kućnom budžetu”, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Proizvodi čije će cijene biti zaključane su iz kategorija voća i povrća, svježeg mesa i ribe, mliječnih i pekarskih proizvoda, smrznutih proizvoda, delikatesa, konzervirane hrane, pića, higijenskih proizvoda za djecu i odrasle, sredstava za čišćenje i drugih, a više informacija dostupno je na Konzumovoj web stranici.

24. travanj 2024 14:05