StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBarem jedan mandat

Kolakušić: Kandidirat ću se na predsjedničkim izborima i pobijediti!

18. svibnja 2019. - 20:04

 

- Nositelj nezavisne liste na izborima za Europski parlament Mislav Kolakušić u subotu je poručio kako bi se politikom trebali prestati baviti svi koji na tim izborima ne osvoje barem jedan manda te potvrdio kako će se kandidirati i na izborim za predsjednika Republike.


"Nitko u Hrvatskoj tko se kandira na izborima za Europski parlament, a ne dobije povjerenje građana tako da osvoji barem jedan mandat, nema nikakvo moralno pravo nastaviti se baviti politikom, samo smeta novim opcijama koje u budućnosti mogu stvoriti promjene. Ako mi ne osvojimo ni jedan mandat, što je po meni nemoguće, sigurno se neću nastaviti baviti politikom", obećao je Kolakušić na konferenciji za novinare na splitskoj Rivi.


Smatra da, ako ne dobije glasove barem 80.000 građana, neće imati moralno pravo nastaviti se baviti politikom. Drži da će njegova lista osvojiti tri mandata, koliko i HDZ, dok će po jedan osvojiti SDP i Živi zid, a za preostale mandate, kako se izrazio, "vidjet ćemo."
"Prvo postajem europarlamentarac, kao takav kandidirat ću se na predsjedničkim izborima i pobijediti," kazao je Kolakušić. Ojasnio je kako su za njega izbori za Europski parlament dio cjelokupnog projekta skupa sa predsjedničkim i parlamentarnim izborima na kojima njegova lista, kako je rekao, ide na pobjedu.


Upitan kako će kao kandidat za predsjednika Republike gledati na geopolitičko pozicioniranje Hrvatske s obzirom na geopolitičke pretenzije, Rusije, Kine i arapskog svijeta, Kolakušić je odgovorio kako Hrvatska mora postati jaka država.
"Mi smo sada manji od makovog zrna. Dođu Amerikanci, mi se ulizujemo, dođu Rusi, mi se ulizujemo, dođu Kinezi-sada se njima ulizujemo. Vrijeme je da postanemo država i ja garantiram da ćemo postati jaka država - svoji na svome," rekao je Kolakušić.


Smatra da Hrvatska mora postati država koja će vratiti proizvodnju, a ne isključivo se bazirati na turizmu. "Države koje se baziraju isključivo na turizmu, a taj turizam prodaje tuđe proizvode, ne mogu biti drugo nego siromašne države," zaključio je Kolakušić.
 

18. travanj 2024 21:16