StoryEditorOCM

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend? Pogledajte prognozu za naredne dane, sutra ćemo se grijati na +19, a evo kad nam stiže promjena

Piše Hina, šibenski.hr
19. studenog 2021. - 08:12

Danas će, prema prognozi DHMZ-a, u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom ili niskim oblacima, a na istoku poslijepodne stiže naoblačenje.

Vjetar će biti uglavnom slab, poslijepodne u Slavoniji do umjeren zapadni. Na Jadranu pretežno sunčano u početku uz umjerenu buru, a zatim i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 15 i 18 stupnjeva Celzijusovih.

Sutra u Dalmaciji još toplije

U većini krajeva u subotu će biti pretežno sunčano. U noći i ujutro mjestimice magla ili niski oblaci, osobito u unutrašnjosti, a mogući su i uz zapadnu obalu Istre. Vjetar većinom slab, na istoku i na Jadranu do umjeren sjeverozapadni.

Još u noći i ujutro duž obale slaba do umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna između 9 i 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 19 °C.

Tijekom vikenda, piše DHMZ, bit će pretežno sunčano, u nedjelju na Jadranu uz mjestimice više oblaka može pasti malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Lokalno magla ili niski oblaci, osobito u nedjelju u unutrašnjosti, no može ih biti i na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana.

Početkom tjedna promjena

U ponedjeljak pretežno nas očekuje oblačno vrijeme s kišom, u gorskoj Hrvatskoj prema kraju dana uz pad temperature moguća je susnježica. Vjetar slab, u ponedjeljak do umjeren sjeveroistočni.

U nedjelju će na Jadranu zapuhati umjereno jugo, a u ponedjeljak na sjevernom dijelu bura koja će jačati na jaku. Ujutro na kopnu razmjerno hladno, a temperatura zraka na Jadranu bez veće promjene.

19. travanj 2024 08:35