StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprotupravna korist

Impresivan popis imovine: pogledajte što sud želi zaplijeniti Mamićima i Pernaru; Zoran Mamić ne mora vratiti više od 12 milijuna kuna koje je posudio od Dinama

Piše JL
6. lipnja 2018. - 18:59

Dobar dio imovine Zdravka Mamića i njegovih 'partnera' u blokadi je već neko vrijeme, a sudac je odmah po izricanju presude naložio pljenidbu računa i nekretnina, koje su, po mišljenju suda, protupravno stekli. Sve to moraju predati u posjed državi 15 dana po pravomoćnosti presude, piše Jutarnji list.

Tako se Zdravku Mamiću oduzima 52 milijuna kuna, kao i novac koji na bankovnim računima imaju on, njegova supruga i kćeri, jer se smatra da je to novac kojeg je Mamić nezakonito stekao. Zajedno sa 7 milijuna kuna s drugog računa, oduzimaju im se i stan i garaža na Cvjetnom trgu vrijedni 6,6 milijuna kuna.

Mamić i kompanjoni proglašeni krivima za organizirani kriminal, izvlačenje milijuna i poreznu prevaru! Gazda Dinama osuđen na šest i pol godina zatvora

Mamić nakon izricanja presude: Monstrumi koji su mi napakirali i osudili me neće mirno spavati! Moj odgovor će biti oružje koje dosad nije zabilježeno na prostoru RH i BiH

Pročitajte obrazloženje presude Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te Milanu Pernaru

Mamić otkrio: Ne namjeravam se vratiti u Hrvatsku; Mektić: Ne možemo ga izručiti, ali u slučaju pravomoćne presude završit će iza rešetaka u BiH

Izdan nalog za uhićenjem Zdravka Mamića, evo kakva je daljnja procedura

Također, država mu je sjela na još jedan stan i garažu na Cvjetnom vrijedni 2,7 milijuna, stan i zgradu na Radničkoj cesti u vlasništvu Vanje Horvat, bivše Zoranove supruge (3,3 milijuna kuna) te još neke nekretnine poput dviju šuma, građevinskih zemljišta, livade, brodice Zdravka Mamića od 1,6 milijuna kuna, automobil Bentley od 870.000 kn, Audi od 374.000 kuna.

Zoranu Mamiću oduzima se 25,8 milijuna kuna, dodatno 2,6 milijuna kuna te 6.200 eura i Land Rover Ane Mamić od 210.000 kuna.

Porezniku Pernaru se oduzima 2,09 milijuna kuna, tu se u to ubraja kuća vrijedna 1,7 milijuna kuna koju njegova bivša supruga Tajana mora predati državi, kao i automobil VW EOS.

Brojke
MILAN PERNAR

Kazneno djelo: zloporaba položaja i ovlasti, pribavljanje koristi drugome i prouzročenje štete drugome, zloporaba položaja i ovlasti, primanje mita

Kazna
1 godina
2 godine i 6 mjeseci
1 godina

Jedinstvena kazna
4 godine i 2 mjeseca

Imovina koja mu se treba oduzeti: 2,09 milijuna kuna (kuća vrijedna 1,7 milijuna kuna, automobil VW EOS)

ZDRAVKO MAMIĆ

Kazneno djelo: povreda dužnosti u gospodarskom poslovanju, pribavljanje protupravne imovinske koristi i prouzročenje znatne štete drugome, povreda dužnosti u gospodarskom poslovanju.

Kazna
3 godine
4 godine

Jedinstvena kazna
6 godine i 6 mjeseci

Imovina koja mu se treba oduzeti: 52 milijuna kuna od kojih će se dio naplatiti oduzimanjem blokiranog novca na računima te oduzimanjem blokirane imovine, a dio plaćanjem u gotovini (od blokiranih računa i imovine naplatit će se sljedeće: 7,95 milijuna kuna s blokiranih računa na ime Zdravka, Ive, Lucije i Marine Mamić, stanovi i garaže na Cvjetnom trgu vrijedni 9,5 milijuna kuna, stan i garaža na Radničkoj cesti u vlasništvu Vanje Horvat vrijedni 3,3 milijuna kuna, automobil Bentley, brodica SACS, automobil Audi, šume, građevinska zemljišta, livade...)

ZORAN MAMIĆ

Kazneno djelo: poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, davanje mita, pomaganje u povredi dužnosti u gospodarskom poslovanju, pribavljanju protupravne imovinske koristi i prouzročenju znatne štete drugome 2 godine

Kazna
8 mjeseci
2 godine
1 godina
2 godine

Jedinstvena kazna
4 godine i 11 mjeseci

Imovina koja mu se treba oduzeti: 25,8 milijuna kuna od kojih će se dio naplatiti oduzimanjem blokiranog novca na računima te oduzimanjem blokirane imovine, a dio plaćanjem u gotovini (od blokiranih računa i imovine naplatit će se sljedeće: 2,6 milijuna kuna, 6200 eura, Land Rover na ime Ane Mamić od 210.000 kuna)

DAMIR VRBANOVIĆ

Kazneno djelo: povreda dužnosti u gospodarskom poslovanju, pribavljanje protupravne imovinske koristi i prouzročenje znatne štete drugome

Kazna
3 godine

Zoran Mamić ne mora vratiti više od 12 milijuna kuna koje je posudio od Dinama, evo i zašto
Iako je USKOK tražio i da Zoran Mamić vrati 12,2 milijuna kuna na ime neplaćenih poreza i prireza na pozajmicu koju je dobio do Dinamu, Sud mu to nije stavio na teret, piše Jutarnji list.

Iako se sudac Darko Krušlin u obrazloženju presude nije osvrnuo na taj detalj, prema našim informacijama Sud se priklonio stavu da se porez na pozajmicu nije ni trebao obračunati jer se ona ne smatra drugim dohotkom.

Stoga ispada da država u ovom slučaju uopće nije ni oštećena, nego samo Dinamo, koji je pak sam ne smatra oštećenim.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić danas je u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zbog izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Suoptuženi Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci, poreznik Milan Pernar osuđen na četiri godine i dva mjeseca, a bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine.

19. travanj 2024 20:51