StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetincijativa je uspjela

Idemo na referendum! Sindikati objavili su da su prikupili više od 600.000 potpisa, Hrvati traže da se izjasne žele li u mirovinu tek sa 67 godina

Piše Anita Belak-Krile
12. svibnja 2019. - 10:44

Čelnici tri sindikalne središnjice članovi inicijative „67 je previše“ objavili su da su prikupili više od 600.000 potpisa.

Kako je poznato, potpisi su se prikupljali za raspisivanje referenduma kojim se želi vratiti dobna granica za odlazak u punu mirovinu na 65 godina i smanjiti penalizacija za prijevremeni odlazak u mirovinu.

Točno u ponoć je istekao rok za prikupljanje potpisa.

- Inicijativa je uspjela! Nijedna vlada ovo ne smije ignorirati - zadovoljno su poručili organizatori inicijative točno u ponoć na Trgu bana Josipa Jelačića.

Za raspisivanje referenduma "67 je previše" potrebno je prikupiti najmanje valjanih 373.568 potpisa birača.

- Imamo puno više potpisa nego što treba. Uložili smo veliki napor koji se na kraju isplatio, ali čeka nas još dug put. Borili smo se protiv sustava, ali nismo posustali. Nije vrijeme za euforiju jer se radi o ozbiljnoj temi. Prvo ćemo sami provjeriti potpise, a onda ćemo potpise predati nadležnim tijelima. Vrlo smo pažljivo skupljali potpise kako ne bi radili greške i mislim da smo napravili odličan posao – poručio je Krešimir Sever, šef Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Organizatori su zahvalili svima koji su potpisali inicijativu, brojnim volonterima i medijima na objektivnom izvještavanju.

- Ljudi su tražili naše štandove, dolazili s jedne strane grada u drugi kako bi dali potpis. I mladi, i stari, i oni srednjih godina su shvatili koliko je ovo važno za sve nas, za našu državu i za budućnost svih nas - kazao je Sever.

20. travanj 2024 06:08