StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetstigla potvrda

I ministar Ivan Malenica se besplatno vozio s biskupima na ratnom brodu! Društvo su mu na Hvaru pravila dva ugledna lokalna HDZ-ovca

Piše Šibenski.hr
15. studenog 2021. - 14:55

Na ratnom brodu kojeg je ministar Mario Banožić besplatno ustupio za prijevoz biskupa i nadbiskupa nakon zaređenja, bio je i ministar pravosuđa, Šibenčanin Ivan Malenica.

Naime, kako su objavila 24 sata, ministar obrane Mario Banožić besplatno je ustupio brod Hrvatske ratne mornarice za prijevoz pripadnika klera iz Hvara u Split. Imali su uvid u dokument koji je potpisao ministar obrane, a koji dokazuje da je Banožić bez naknade dao ratni brod za prijevoz nadbiskupa i biskupa iz Hvara u Split, i to nakon završetka biskupskog ređenja.

Dokument se sastoji od pružanja potpore Hrvatskoj biskupskoj konferenciji nakon završetka ređenja novog hvarskog biskupa Ranka Vidovića 22. svibnja ove godine. Otkrili su da se radi o Obalnom ophodnom brodu Omiš (OOB-31) koji su mediji ranije opisali kao najbolji brod naše mornarice, čiji trošak korištenja u komercijalne svrhe iznosi čak 14 tisuća kuna po satu. Čekanje plovila na vezu zaračunava se 50 posto od navedenog troška, odnosno sedam tisuća kuna, također po satu.

Ređenju su, osim pripadnika klera, prisustvovali i ministar pravosuđa, Ivan Malenica, HDZ-ov saborski zastupnik Ante Sanader te splitsko-dalmatinski župan, Blaženko Boban. Za 24 sata potvrđeno je da se Boban vratio redovnom brodskom linijom, a Sanader je rekao da se u Split vratio katamaranom. Međutim, ministar pravosuđa i uprave plovio je ratnim brodom.

Informaciju su službeno potvrdili iz nadležnog ministarstva.

“Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u službenom svojstvu sudjelovao je na biskupskom ređenju mons. Ranka Vidovića 22. svibnja 2021. godine u Hvaru. Ministar je na biskupsko ređenje išao katamaranom, međutim zbog obveza, u povratku se vratio navedenim plovilom”, odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Ponovimo, ministar obrane Mario Banožić besplatno je ustupio brod Hrvatske ratne mornarice za prijevoz pripadnika klera iz Hvara u Split. Kao razlog angažiranja jednog od naših najboljih ratnih brodova za prijevoz svećenstva s crkvene manifestacije naveli su pandemijske uvjete i "krizme na koje su biskupi trebali stići na vrijeme". Poručili su da se radilo o terminu kada nije bilo redovitog, tj. ljetnog voznog reda, dodajući da "nije bilo nikakve druge mogućnosti osim tog prijevoza".

19. travanj 2024 01:50