StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVIRUS SE VRATIO

I glavni hrvatski epidemiolog Krunoslav Capak od sinoć u samoizolaciji!

Piše PSD
19. lipnja 2020. - 09:10

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i glavni epidemiolog u Nacionalnom stožeru civilne zaštite Krunoslav Capak od sinoć se nalazi u samoizolaciji jer je bio u kontaktu s osobom za koju se sumnja da je oboljela od koronavirusa.

U izolaciji je i dr. Vera Katalinić Janković, pomoćnica ministra zdravstva Vilija Beroša

I ona i Krunoslav Capak bili su ovaj tjedan na konferenciji udruge CroMSIC gdje je predstavljeno istraživanje o znanju mladih o HPV virusu, odnosno o dobrobiti cijepljenja.

Na toj konferenciji udruge studenata medicine u Republici Hrvatskoj bila je nazočna i jedna osoba koja je bila i u kontaktu s osobom koja je zaražena COVID-19.

Capak se testirao na koronavirus i taj prvi nalaz bio je negativan.

Jutarnji list navodi da je na tom skupu bila je i zamjenica ravnatelja HZJZ-a Capaka, dr. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Mirela Šentija Knežević i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice Krunoslav Kuna.  

Svi kojima je određena samoizolacija jučer i danas bit će testirani, a također će se testirati i njihovi kontakti. 

Podsjetimo, broj novooboljelih u Hrvatskoj jučer je bio 11, što je više nego prije mjesec dana. 

Jedna novooboljela osoba je iz Sisačko-moslavačke županije, dvije su iz Istarske županije, tri su iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim su tri iz Zagrebačke županije, te dvije iz Grada Zagreba.

18. travanj 2024 02:09