StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStrava u Splitu

Gori neboder, a vatrogasci 15 minuta traže prolaz između nepropisno parkiranih vozila

Piše PSD
24. studenog 2019. - 12:14

10:45 - Iz Vatrogasnog operativnog centra Splitskog-dalmatisnke županije potvrdili su nam kako je jedna osoba ozlijeđena, ali prema prvim informacijama nije riječ o težim ozljedama. Također, dodali su kako je požar planuo na šestom katu zgrade te da je stan u kojem je vatra krenula u potpunosti izgorio dok se vratra preko balkona "prebacila" na stanove na sedmom i osmom katu. No, kako se čini, zahvaćeni su samo vanjski rubovi ovih stanova, ne i unutrašnjost.

10:40 - Kako neslužbeno doznajemo od svjedoka na terenu jedna osoba je ozlijeđena, ali nije riječ o opeklinama već o ozljedama zadobivenim od stakla. Naime, od topline plamena pucala su stakla na zgradi što je vjerojatno bilo uzrok nesreće.

9:00 - Jutros oko devet sati vatrogascima je dojavljeno da je planuo požar u stanu na Trsteniku na adresi Papandopulova 9.
Na teren je izašlo pet vozila Javne vatrogasne postrojbe sa 16 vatrogasaca te jedno vozilo DVD-a Split s troje ljudi.

Prema izjavama stanovnika okolnih zgrada, u jednom trenutku iz stana su se začule i eksplozije.

Kako doznajemo od svjedoka na terenu, plameni jezici zahvatili su balkon stana, a gust dim i miris paljevine koji se širi iz stana, nošen jakim jugom, osjeti se i u drugim dijelovima grada, pa čak i na zapadnom dijelu.

Osim jakog juga, vatrogascima otežavaju posao i nepropisno parkirani automobili. Na zemljanom parkiralištu kod bivše upravne zgrade "Uzora" imaju problema zbog pristupa zgradi, pa je na teren izašlo i pauk vozilo "Split parkinga" koje uklanja automobile. Veliki broj policijskih snaga izašao je na teren i blokirao promet s Poljičke ceste prema Putu Trstenika. 

Iz Javne vatrogasne postrojbe također saznajemo kako se sa slobodnih dana "diže" i dodatan broj vatrogasaca, budući da je gotovo cijela postrojba na intervenciji gašenja požara na Trsteniku.

Na terenu su vatrogasci, hitna pomoć i policija, a kako neslužbeno doznajemo od svjedoka na terenu, vatra se proširila i na drugi stan.

- Vatrogasci su se pojavili nakon pet minuta, ali su dosta vremena izgubili kako bi pronašli pristupni put zgradi. Kružili su 10-15 minuta tražeći mjesto kuda bi mogli prići. Možda do ovoga ne bi došlo u ovoj mjeri da su oni mogli prići bliže - kazao je obližnji stanar razočarani situacijom na terenu, budući da problem stvara i slab pritisak u hidrantima tako da mlaz vode jedva seže do prvog kata i nije od nikakve pomoći u gašenju vatre.

Nakon dolaska vatrogasaca evakuirana je čitava zgrada, a pripadnici vatrogasnih postrojbi bore se sa stihijom koja se proširila na još najmanje jedan stan u neboderu.

 

20. travanj 2024 11:36