StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpostoje dokazi?

Filipović je lagao da Škugora jedva poznaje? Izvor: ‘USKOK ih je tajno prisluškivao, razgovarali su više puta‘

Piše Šibenski.hr
6. rujna 2022. - 11:20

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, prošloga je tjedna na konferenciji za novinare izjavio da uhićenog iz afere Ina, Damira Škugora, jedva poznaje, da nikada s njim nije razgovarao telefonom i da čak nema njegov broj.

No Nacional piše kako je Filipović lagao kad je pokušao prikazati da ni on ni vrh HDZ-a i Vlade nemaju ništa s Damirom Škugorom, glavnim osumnjičenikom u posljednjoj u nizu, ovoga puta plinskoj mega-aferi povezanoj s Inom. 

- Trebao bi to otkriti spis sa sadržajem tajnih izvida, koji uključuju i tajni nadzor telefonskih razgovora Damira Škugora i njegove kriminalne hobotnice - izjavio je za Nacional visoki pravosudni izvor koji o tomu zbog prirode svoga posla može imati neposredna saznanja.

Taj Nacionalov izvor tvrdi da je Filipović tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a.

U međuvremenu je također neimenovani izvor iz DORH-a kazao za 24 sata kako informacija da su snimljeni i razgovori Filipovića i Škugora nije točna.

16. travanj 2024 18:23