StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkonzum i kaufland

Dva velika trgovačka lanca dižu plaće svojim radnicima, rastu i razni dodaci

Piše Hina
17. siječnja 2023. - 13:17

Trgovački lanci Konzum i Kaufland izvijestili su danas da povećavaju plaće svojim radnicima.

Konzum u priopćenju navodi da ulaže više od 13.2 milijuna eura u povećanje plaća pa će tako počevši od plaće za siječanj više od 9000 zaposlenika u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici dobiti veće plaće.

Uz to, povećan je i iznos uskrsnice, božićnice, regresa i dara za dijete te maksimalni iznos prijevoza, što je ukupno ulaganje kompanije od gotovo 1.5 milijuna eura.

Iz Konzuma podsjećaju da su u 2022. u primanja zaposlenika uložili ukupno više od 150 milijuna kuna.

Kauflandova povećanja od 1. ožujka

Iz Kauflanda su jutros također izvijestili da će početkom poslovne godine odnosno s 1. ožujka ove godine ponovno povisiti plaće i primanja svih svojih zaposlenika, što je treći put u razdoblju od jedne godine.

Bruto plaće i primanja svih zaposlenika od ožujka ove godine porast će u prosjeku za više od osam posto, a iznosi dodataka za rad blagdanom, noću i praznikom također će biti uvećani u prosjeku za pet posto, istaknuli su iz Kauflanda.

Napominju i kako svim svojim zaposlenicima isplaćuju božićnicu u iznosu od 332 eura, uskrsnicu u iznosu od 66 eura te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuju i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu po 330 eura.

U 2023. godini Kaufland za sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima uvodi i regres u iznosu od 100 eura neto, a ponovno su osigurane i stimulacije za zaposlenike poslovnica i logistike koje će biti isplaćene tijekom ljetne sezone. Za rukovoditeljska radna mjesta, kako su naveli, povećavat će se primanja kroz novi mjesečni dodatak i druge benefite

18. travanj 2024 12:48