StoryEditorOCM

Đuro Lubura: Nisam izjavio kako bi se pad mreže HT-a mogao ponoviti zbog lošeg održavanja

Piše šibenski.hr
1. listopada 2020. - 16:03

Nakon teksta u Slobodnoj Dalmaciji o padu mreže Hrvatskog telekoma reagirao je Đuro Lubura, stalni sudski vještak za telekomunikacije, tehniku i metodologiju prisluškivanja, te tržišno natjecanje u telekomunikacijama. Njegov demantij prenosimo u cijelosti.

"Slobodna Dalmacija objavila je tekst naslova "Strašan ‘dan bez mobitela‘ mogao bi nam se vrlo lako ponoviti! Stručnjak za telekomunikacije Lubura tvrdi da HT ne održava mrežu kako treba“ u kojem naslovu netočno i tendenciozno naglašava da sam izjavio kako bi se pad mreže HT-a mogao ponoviti jer Hrvatski Telekom ne održava dobro svoju mrežu.

Iako je novinar cijelo vrijeme razgovora naginjao u pravcu infrastrukture, jasno sam mu rekao da ovaj kvar nema nikakve veze s infrastrukturom, a svakako nisam izjavio ništa slično onome što je bez ikakve podloge u tekstu završilo kao naslov.

Novinar Stanislav Soldo ili urednik koji je postavio naslov dakako imaju pravo iznositi svoje mišljenje, ali nemaju pravo takvo mišljenje i stavove pripisivati meni. Molim da uz ovaj demanti objavite i ispriku uredništva meni i Hrvatskom Telekomu".

23. travanj 2024 10:05