StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOdlazak kozmičkog Dalmatinca

Društvene mreže preplavljene su statusima o smrti Olivera Dragojevića: Evo što su napisali pjevači, "vatreni"...

29. srpnja 2018. - 14:14

Čovjek koji je zračio dobrotom, jednostavnošću, punio koncertne dvorane, uveseljavao nas vrhunskim notama i riječima iz kojih su progovarali ljubav i život, nasmijavao nas svojim britkim humorom, i uljepšavao naše trenutke napustio nas je u 71. godini, točno godinu dana nakon što mu je dijagnostiiran rak pluća. Smrt velikog Olivera Dragojevića, rastužila je cijelu Hrvatsku, ali i šire.  Društvene mreže prevlavljene su objavama i statusima o njegovom odlasku, a čast su mu odale brojne zvijezde hrvatske glazbene, glumačke, političke i sportske scene. Evo što su mu Dalmatinci napisali…
 
-Odu tako neki ljudi, neki dobri ljudi koji samo pjevaju i zlo ne misle, koji su nam dali neke od najljepših stihova, koji su dijelili radost a tuge potiskivali negdje daleko od svih. Imala sam tu privilegiju dijeliti neke divne i duhovite trenutke iza svjetla pozornice sa ovim osobitim ljudima i veličinama. Dino je volio Olivera a Oliver Dina a mi svi smo voljeli njih. Pamtim samo smijeh. Vas im odlaskom nebo je dobilo a mi izgubili... No ipak ostavili ste za sobom mnogo dobre glazbe i predivnih uspomena. .Počivali u miru- emotivna je obajva Danijele Dvornik koja je na Instagramu objavila fotografiju Olivera i Dina u zagrljaju.
 
S puno emocija javnosti se obratio i pjevač Goran Karan kojega brojne uspomene vežu za Olivera.
-Dobri moj Oliver, fala ti. Ti si nan u životu svima puno pomoga i da. Uz tvoj glas, svaka mi je tuga bila toplija, i svaka me bol nekako lipše bolila. Bija si, a da i ne znaš, puno puti s menon i kad san jubija. Bija si glas koji san pušta da umisto mene reče ono šta ja još nisan zna kazat, i to onima do kojih mi je najviše bilo stalo. Bija si svidokon mojih najtežih sati, kad je tribalo nać force za dalje, kad je tribalo ne izgubit viru u ljubav. Bija si tu s pismon i kad bi me pitali odakle san...-dio je statusa koji je Goran podijelio s obožavateljima.
 
Posebno vezana za njega je i Severina koja je razdragala pratitelje…
“Ovo je teško, ovo nema smisla, ovo je preteško... Na njegovim pismama sam učila govorit prve riči... Ovo je jako teško i ne želim virovat. On je pape svih Dalmatinaca. Njegove pisme su ušle u nas kroz materino mliko. On je u mom DNK, u tvom i u tvom i u svima nama. Hvala ti, pape Volin te, pape.Plačem, pape.Oprosti, mi pape... ...svi plačemo...”

Pjevačica Jelena Rozga također je podijelila tugu…

Olivera su se u Instagram pričama sjetili i Nataša Janjić, “vatreni”  Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Vedran Čorluka i njegova supruga Franka…

-Našao sam mir na drugoj strani..." Nek' ti je mirno more, morski vuče! Tvoja duša je pronašla svoju luku, a ti si ostavio dubok trag u beskraju- napisao je Marko Pjaca.

-I ništa više nikada neće biti isto. Hvala za sve note, za svaku riječ. Neka Vam je mirno more, kapetane- razdragana je novopečena supruga Vedrana Čorluke.

-Čovjek sa anđeoskim glasom je hodao zemljom. Velika duša i najveći naš glazbenik ikad. Sad je glaeb dobio krila i leti- objavila je Lidija Bačić.
 
-Triput u životu sam plakala za nekim tko je dio mog malog svemira na poseban način. 2003. Kad je otišao Barry White, 2008. Dino Dvornik i danas...od jutra- napisala je Nives Čanović, supruga Gorana Ivaniševića.
 
-Nikad nitko kao vi... Sada pivajte anđelima, ka šta ste nama... Volin vas zauvik. Počivali u miru Božjem- oglasila se Blanka Vlašić na Instagramu.
 

19. travanj 2024 11:19