StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŽESTOKA UVERTIRA

Dalijinu stranku napustilo šestero članova. Među njima su i načelnici Knina, Murtera i Tribunja: Ne želimo šporkati ime i prezime

Piše Sandra Barčot i Silvana Uzinić
14. lipnja 2020. - 22:52
Gradonačelnik Knina i petero članova Stranke s Imenom i Prezimenom je pred same izbore istupilo iz stranke - zbog ega predsjednice PametnogaHanza Media

Uoči sam službenog početka kampanje za parlamentarne izbore i predaje lista s imenima kandidata Državnom izbornom povjerenstvo, još uvijek se miješaju političke karte.

Preciznije, neki političari napuštaju stranku, a istovremeno se stvaraju neke nove koalicije. “Friško” osnovanu Stranku s Imenom i Prezimenom danas je napustilo šest članova koji su trebali biti na listi u IX. izbornoj jedinici. Među njima je i gradonačelnik Knina Marko Jelić, koji je i objavio kako napušta ovu političku grupaciju čiji je predsjednik bivši gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić.

Uz Jelića iz stranke odlaze još Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati, Marko Grubelić, načelnik Tribunja, te Zlatko Ćesić, Petar Maretić, vijećnik iz Dicma i potpredsjednik Nezavisne liste mladih, kao i Nikša Kulušić s iste liste mladih, ali iz Drniša.

Gradonačelnik Knina tvrdi kako ova šestorka ne želi “šporkati” svoje ime i prezime, te kako su neokaljano ušli u ovu priču, tako neokaljeno iz nje i izlaze, te će nastaviti svoj politički put predanim radom u svojim gradovima i općinama. Neslužbeno pak doznajemo da nisu uspjeli usaglasiti stavove sa “spiritus movensom” ove političke grupacije Ivicom Relkovićem, koji je bio politički strateg Mosta nezavisnih lista, a sada i nove političke grupacije -  Stranka s Imenom i Prezimenom.

Novost pred izbore jest i nova koalicija: Stranka s imenom i prezimenom, te Pametno i Fokus su najavili su zajednički izlazak na parlamentarne izbore. Dogovor će biti obavljen u Bjelovaru, a potpise na novu suradnju stavit će ispred Stranke s Imenom i Prezimenom Dalija Orešković, te predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, kao i Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Upravo je, kako neslužbeno doznajemo, predsjednica Pametnoga razlog istupanja šestero članova iz Kovačićeve stranke. Koalicija centra je potrebna i Relković je tu u pravu, ali ego Marijane Puljak uzrokovao je poremećaj u cijeloj ekipi, kaže nam član Stranke s Imenom i Prezimenom koji je zamolio za anonimnost.

Doznajemo da će Puljkova biti nositeljica liste ove grupacije u X. izbornoj jedinici.

Podsjetimo da pred izlazak na izbore za Europski parlament dogovor iz istog razloga nije uspio između Starta Dalije Orešković i Pametnoga Marijane Puljak pa sada čudi da su njih dvije uspjele naći kompromis. 

25. travanj 2024 03:53