StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnazvala ga žetončićem

Dalija Orešković ‘oprala‘ saborskog zastupnika iz Šibenika: ‘Vi ste najveća sramota...‘

Piše Šibenski.hr
12. travnja 2023. - 19:29

Nakon pauze za uskrsne blagdane, Hrvatski sabor počeo je novu sjednicu aktualnim prijepodnevom, tijekom kojeg zastupnici postavljaju pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima u njegovoj Vladi.

Nakon popodnevne stanke predsjednik Vlade Andrej Plenković se, među ostalim, osvrnuo na krizu u bankarskom sustavu u SAD-u i Švicarskoj nakon problema s bankama SVB i Credit Suisse.

“Ovako nešto što se dogodilo u Švicarskoj i Kaliforniji, ne bi bilo moguće u EU-u, sve europske banke su dobro kapitalizirane i likvidne i s te strane nema nikakvog straha od prelijevanja krize”, kazao je Plenković, piše N1.

image

 Dalija Orešković

Vanesa Pandžić/Cropix

Dalija Orešković je Hrvoja Zekanovića nazvala žetončićem. “A biti žetončić je najkoruptivnija sramota Hrvatskog sabora, a ovom sazivu vi ste najveća”, rekla mu je.

Za tu je izjavu dobila drugu opomenu.

“Iskoristit ću replike da demantiram ove vaše gluposti jer glupe teze treba demantirati”, rekao je Plenković nekome od zastupnika u jednom trenutku.

“Nije dobro za zdravlje hrvatske javnosti da slušamo laži i stupidne teze koje iznose zastupnici Mosta i koji dovode u zabludu javnost”, poručio je potom Plenković.

19. travanj 2024 07:11