StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsramota u zagrebu

Crveni se i Sveti Nikola: pokloni za siromašnu djecu završili u privatnom katoličkom vrtiću, ministrica i državna tajnica pobjegli od novinara

Piše PSD
7. prosinca 2017. - 12:06

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić jučer je u privatnom katoličkom vrtiću "Blažena Hozana" u Zagrebu prisustvovala proslavi blagdana Svetog Nikole.

Za blagdan svetog Nikole vrtiću je poklone darovalo Ministarstvo socijalne politike. No na poklonima među kojima su čokolade, pelene i bojanke nalaze se naljepnice na kojima piše "Za najpotrebitije", donosi Nova TV.

Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike također je prisustvovala proslavi, no na njihovo pitanje zašto su pokloni „za najpotrebitije“ završili u privatnom vrtiću nije odgovorila. Svi su se povukli u malu prostoriju pa za nekoliko minuta izašli. Odgovor im je dala ravnateljica vrtića.

- Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove poklone koje smo dobili darovati djeci odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan svetog Nikole - kazala je sestra Antonija Matić, ravnateljica dječjeg vrtića „Blažena Hozana“.

Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih ima više u naselju Trnje.

No, u pozivu za medije nigdje se ne spominju siromašne obitelji. Navedeno je kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija i to iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda.

Ravnateljica tvrdi i da je poklone za djecu pripremio vrtić, a ne Ministarstvo. Ministrica je iz vrtića izašla na stražnji ulaz pa na Novoj TV nisu dobili njezin komentar na ovaj slučaj.

16. travanj 2024 08:29