StoryEditorOCM
Hrvatska i svijeti njima je inflacija

Crkva podigla cijene usluga. Građani nisu ogorčeni: ‘Sve je skuplje, moraju i oni od nečega živjeti‘

Piše Šibenski.hr
30. prosinca 2022. - 11:58

U župe širom Hrvatskoj stigli su novi taksovnici iz biskupija. Cijene crkvenih usluga usklađene su zbog uvođenja eura, a vijest bi vjerojatno bila izgubljena u masi drugih da cijene nekih crkvenih usluga nisu znatno više nego što su bile do sada. Neke od njih, skuplje su i više nego dvostruko, piše N1.

Novi taksovnik objavila je župa sv. Nikole Tavelića u zagrebačkoj Kustošiji, a upravo tamo je naš Elvir Mešanović građane pitao što misle o ovom poskupljenju.

Većina njih nije doživjela dramatičnim poskupljenje crkvenih usluga i uglavnom kažu da je skupo sve te da svi žive od novca pa tako i crkva.

Pogledajte što su rekli za N1:

“Ne korstim te usluge za sad, vidim da je malo poskupilo. Vidim cjenik, što je u redu, da ljudi znaju. … Smatram da nije previše. Sve je skupo, nisu pretjerali.”

“Ako košta puno, onda nisam za. Ako je puno, puno je. … A prihvatit ću, drugo mi ne preostaje, tako sve prihvaćam. Užasno se bojim toga svega, to je tema za sebe…”

“Kad svi dižu cijene, moraju i oni, moraju i oni od nečeg živjeti. Mise su 7 eura, to je 50 kn, kao i dosad. A sve druge usluge su jednom u životu, Bože moj…”

“Svi žive od novca, bez novca nema ništa.”

“Prestrašno, sve je prestrašno… Skupo je i umrijeti i živjeti i sramota je za našu državu da moramo tako živjeti, pogotovo penzioneri.”

“Sve je poskupilo. Žalosno, sve je otišlo 100 posto gore.”

20. travanj 2024 00:30