StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVA SRAMOTA PRAVOSUĐA

Zadarski sud oglasio se o slučaju grupnog silovanja maloljetnice koji je šokirao Hrvatsku: Sudac ih je pustio na slobodu jer je procijenio da su mjere opreza dovoljne

Piše PSD
14. listopada 2019. - 14:41

Glasnogovornik zadarskog Županijskog suda Hrvoje Visković obratio se novinarima o slučaju grupnog silovanja maloljetnice u Zadru. Rekao je da je privedeno pet osoba, od kojih su tri mlađa punoljetnika (18, 19 i 20 godina) te dvojica maloljetnika.

Utvrđeno je da ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, no zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu određene su im mjere opreza u vidu zabrane približavanja žrtvi, a mladići su pušteni da se brane sa slobode.

Strava kod Zadra: sedmorica mladića godinu dana silovala 15-godišnjakinju, tukli je, snimali mobitelom i ucjenjivali!; Sudac ih pustio da se brane sa slobode iako žrtva živi u istome mjestu!?

"Sudac je procijenio da opasnosti od ponavljanja kaznenog djela nema i odredio im je mjere opreza", kazao je Visković.

Djevojka koju su silovali još nije ispitana, a odluka o tome kada će se to dogoditi je na državnom odvjetniku, rekao je Visković.

Privedena su petorica mladića, dok su još dvojica spomenuti u kaznenoj prijavi, no oni nisu ispitani ni privedeni, dodao je glasnogovornik zadarskog Županijskog suda.

Dodao je i da su mediji pridonijeli dizanju tenzija oko ovog slučaja.

'Percepcija javnosti je rađena s bombastičnim napisima u novinama koji su jednostrani, radi veće čitanosti a ne radi onog što se zbilja dogodilo. Na ovakav način se tenzije često i nepotrebno dižu. O detaljima samog spisa ne mogu govoriti jer je istraga tajna zbog toga što su maloljetnici umiješani', dodao je Visković.

Podsjetimo, zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine u više navrata grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihovog mjesta.

Mladići je nisu "samo" silovali, nego su ta silovanja snimali mobitelom i tim snimljenim filmovima je godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose, uz prijetnje da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane. Kako bi je dodatno uvjerili u svoje namjere, 15-godišnjakinju, a kasnije i kao 16-godišnjakinju, pretukao je u nekoliko navrata njezin bivši dečko koji je ujedno bio i jedan od silovatelja.

25. travanj 2024 10:44