StoryEditorOCM
Crna kronikarasplet nasilništva u Murteru

Uz kaznenu prijavu pritvoren 53-godišnjak koji je 45-godišnjoj Murterki nanio teške tjelesne ozljede i ozbiljno prijetio njezinom 50-godišnjem suprugu

Piše Šibenski.hr
9. kolovoza 2019. - 14:14

Zbog sumnje da je 45-godišnjoj Murterki nanio teške tjelesne ozljede, a njezinom 50-godišnjem suprugu ozbiljno prijetio, u pritvoru je, uz kaznenu prijavu, završio 53-godišnjak iz Murtera. Policija ga sumnjiči da se 25. srpnja u Murteru, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa i netrpeljivosti, verbalno, a potom i tjelesno sukobio sa 45-godišnjom sumještankom koju je teško ozlijedio.
- Nakon ovog sukoba je došlo do verbalnog sukoba između osumnjičenog i 50-godišnjeg supruga oštećene, kojom prilikom mu je osumnjičeni ozbiljno prijetio da bi ga ustrašio ili uznemirio-navodi se u priopćenju.


Svega nekoliko dana poslije nemilog događaja, inače, u Betini je održana ženska regata Dlan & Veslo u kojoj je trebala veslati i pretučena Murterka. Sudionice regate su, želeći ukazati na njezin slučaj i inertnost institucija koje su je trebali uzeti u zaštitu i sankcionirati počinitelja, odlučile podići glas protiv nasilja te su  izradile majice "Sve smo mi Vojna". Opširnije u tekstu kojega možete  pročitati OVDJE.

25. travanj 2024 00:15