StoryEditorOCM
Crna kronikaNije uspio zakočiti

Uhićen mladi vozač koji je u Konavlima naletio na pješakinju, žena na mjestu poginula; Tragedija je mogla biti izbjegnuta da nije prebrzo vozio?

4. prosinca 2019. - 12:58

Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom uhićen je 23-godišnji vozač koji je u utorak u Konavlima zbog prebrze vožnje naletio na 78-godišnju pješakinju koja je cestu prelazila izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a poginula je na mjestu nesreće.

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je izvijestila kako je očevidom utvrđeno da je nesreću oko 15,20 sati u mjestu Popovići u Konavlima izazvao 23-godišnji vozač automobila dubrovačkih registracija, kojim je zbog brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika u kočenju naletio na 78-godišnjakinju.

Ona je u tom trenutku kolnik navedene ceste prelazila izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a od posljedica udara poginula je na mjestu nesreće.

Za vrijeme trajanja očevida, kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Dubrovniku, promet na ovom dijelu državne ceste bio je u potpunosti zatvoren te je normaliziran u 17,45 sati.

Vozač je uhićen i uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

18. travanj 2024 13:55