StoryEditorOCM
Crna kronikaužas u varaždinu

Ugljičnim monoksidom iz neispravnog plinskog bojlera otrovali se 19-godišnja djevojka i jednogodišnje dijete

Piše šibenski.hr
21. srpnja 2021. - 11:19

U utorak, 20. srpnja oko 13 sati u ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu u stanu, djevojka starosti 19 godina i jednogodišnje dijete otrovali su se ugljičnim monoksidom, javila je varaždinska policija.

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova, piše Jutarnji list.

- Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, javljaju iz policije.

Iz policije pozivaju građane na oprez.

- Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, kažu iz policije.

18. travanj 2024 23:27