StoryEditorOCM
Crna kronikaizgubio živce

Sudac istrage pustio na slobodu liječnika koji je ozlijedio medicinsku sestru; Izrečene mu mjere opreza, već sutra može na posao!

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
20. listopada 2022. - 16:15

Zbog neprimjerenog ispada praćenog agresijom i nasilništvom nad medicinskom sestrom Renatom Brkić koju je ozlijedio, 36-godišnji Ante Kedžo, specijalist radiologije iz OVB Hrvatski ponos iz Knina, kazneno će odgovarati za prijetnje smrću, ali i za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, piše Jutarnji.

Zagrebački kriminalisti dovršili su istraživanje i Kedžu predali pritvorskom nadzorniku, a nakon što je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu za njega je tužiteljstvo zatražilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Međutim, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučio je okrivljenog pustiti na slobodu odredivši mu mjere opreza - obavezno javljanje u policijsku postaju i zabrana prilaska žrtvi.

I dok Kedžo, kako neslužbeno doznajemo, negira odgovornost za prijetnje, kako mu kaznenom prijavom na osnovu prijave medicinske sestre koja je istupila u javnost, stavljaju na teret, svoje viđenje cjelokupne situacije nemilog događaja od 14. listopada predvečer u Domu zdravlja istok, morat će prepričati dvoje svjedoka koji su svemu, navodno, nazočili.

Iz PU zagrebačke kažu da su njihovi kolege postupali u “medicinskoj ustanovi u Aleji Lipa temeljem dojave kojom prilikom je utvrđeno da je nakon prvotnog verbalnog sukoba osumnjičeni 36-godišnjak tjelesno napao oštećenu 55-godišnjakinju.”

- Za vrijeme postupanja, temeljem tada prikupljenih obavijesti utvrđeno da je osumnjičeni počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je priveden u službene prostorije, a potom prepraćen na nadležni sud. Nadalje, četiri dana kasnije, 18. listopada policijski su službenici kroz javno dostupne informacije došli do saznanja da je oštećena naknadno u Kliničkoj bolnici Dubrava zatražila medicinsku pomoć zbog zadobivenih ozljeda u predmetnom događaju – pojašnjavaju iz zagrebačke policije.

Također napominju da su bez odgode, odmah po samom saznanju, pozvali oštećenu u službene prostorije kako bi utvrdili nove okolnosti, gdje je ista dala nove obavijesti o samom događaju kroz što je potvrđeno da je osumnjičeni, uz ostalo, u zdravstvenoj ustanovi prijetio na život 55-godišnjakinje da bi ju potom i tjelesno napao u namjeri da ju teško ozlijedi.”

S obzirom na ta novoprikupljena saznanja, 36-godišnji specijalist radiologije je tijekom jučerašnjeg popodneva uhićen i odveden na ispitivanje.

19. travanj 2024 19:20