StoryEditorOCM
Crna kronikaOzlijeđena dva policajca

Šibenski pritvor pun BBB-ovaca: Iza rešetaka završilo 16 Dinamovih navijača koji su radili nerede na Šubićevcu

Piše šibenski.hr
27. listopada 2020. - 09:44

Šibensko-kninska policija objavila je pojedinosti nereda koji su se dogodili u nedjelju poslijepodne na Šubićevcu nakon nogometne utakmice između Šibenika i Dinama.

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 16 osoba starosti od 18 do 36 godina, pripadnika navijačke skupine „Bad Blue Boys“, zbog prisile prema službenim osobama i to 43-godišnjaku, 45-godišnjaku i 47-godišnjaku, prema više drugih policijskih službenika kao i oštećenje tuđe stvari na štetu 57-godišnjaka, izvijestili su iz šibensko-kninske policije u utorak prijepodne

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 25. listopada oko 17 sati, po završetku nogometne utakmice između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ i izlaska navijača sa istočne tribine, osumnjičeni 20-godišnjak, zbog postupanja 45-godišnjeg policijskog službenika, koji je htio utvrditi njegov identitet iz razloga jer je sumnjao da je na stadionu koristio pirotehničko sredstvo i time počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, tjelesnom snagom je onemogućio policijskog službenika u obavljanju službene radnje.

Nadalje, u trenutku pokušaja da pomognu policijskom službeniku, osumnjičeni 25-godišnjak je u obavljanju službene dužnosti onemogućio 43-godišnjeg policijskog službenika koji je zaradio lakše tjelesne ozljede, a osumnjičeni 34-godišnjak je onemogućio 47-godišnjeg policijskog službenika.

Nakon toga, s obzirom je prijetila opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, policijski službenici su postupali prema većoj skupini osoba i, osim navedene trojice, izdvojili još 13 osumnjičenika koji su ih uporabom sile i bacanjem različitih predmeta onemogućavali da obave službene radnje. Prilikom postupanja policije lakše tjelesne ozljede su zadobila dva policijska službenika kao i dvojica osumnjičenika. Prilikom bacanja različitih predmeta oštećeno je i osobno vozilo 57-godišnjaka.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske

24. travanj 2024 01:11