StoryEditorOCM
Crna kronikaNAPUŠTA zatvor

Šibenska sutkinja Maja Šupe izlazi na slobodu! Sud ukinuo istražni zatvor, USKOK se nije protivio

Piše Katarina MARIĆ BANJE/SD
30. rujna 2022. - 16:26

Nakon odluke o razrješenju s dužnosti sutkinje, nad Majom Šupe je ukinut istražni zatvor te će se u nastavku postupka za primanje mita braniti sa slobode. Odluku je donio sudac istrage Županijskog suda u Splitu Ivica Botica.

Odvjetnik Krešimir Škarica je Županijskom sudu u Splitu rano jutros već podnio zahtjev za ukidanje istražnog zatvora, nakon što je na 80. sjednici DSV-a u četvrtak donesena odluka o razrješenju. Isti prijedlog je podnio i zamjenik ravnateljice USKOK-a danas rano poslijepodne nakon što su dobili pravomoćno rješenje.

Kako je USKOK kao tužitelj tražio istražni zatvor početkom rujna, nakon njihovog prijedloga o ukidanju, više nije bilo razloga za njenim zadržavanjem u Zatvoru u Splitu na Bilicama.

- Sudac istrage je donio rješenje o ukidanju istražnog zatvora te bi okrivljenica Maja Šupe trebala izaći svaki čas - kazao nam je Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Osnova za istražni zatvor je bio mogući utjecaj na svjedoke i mogućnost ponavljanja kaznenog djela. Svjedoci su ispitani prošli ponedjeljak, ali ostala je mogućnost ponavljanja djela. Kako ju je DSV s jučerašnjim datumom razriješio dužnosti sutkinje, tako više nema okolnosti koje ukazuju da bi puštanjem na slobodu mogla ponoviti kazneno djelo.

Osim Maje Šupe osumnjičeni su poduzetnik Blaž Petrović za kojeg USKOK tvrdi da je dao mito za oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović kao posrednik.

20. travanj 2024 03:44