StoryEditorOCM
Crna kronikaPretjecao pa pao

Šibenik: Biciklist (61) zadobio teške i po život opasne ozljede u nesreći kod autobusnog kolodvora

Piše Šibenski.hr
4. kolovoza 2017. - 11:55

U četvrtak oko 21 sat se dogodila prometna nesreća u Vukovarskoj ulici u Šibeniku u kojoj je 61-godišnji vozač bicikla zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 61-godišnjak pri upravljanju biciklom prilikom skretanja u smjeru autobusnog kolodvora na dio kolnika namijenjenog za kretanje vozila u jednom smjeru, u nepreglednom zavoju udesno vršio pretjecanje drugog vozila s njegove lijeve strane, a koje vozilo se kretalo u istom smjeru, a da pri tome brzinu kretanja bicikla nije prilagodio osobinama ceste i gustoći prometa.

Uslijed toga s kotačima bicikla udara u umjetne plastične prepreke preko kojih prelazi i radi čega skupa s biciklom pada na prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera, gdje se u klizanju zaustavlja.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv vozača bicikla slijedi Obvezni prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

24. travanj 2024 20:40