StoryEditorOCM
Crna kronikatužan kraj

Ronioci izvukli beživotno tijelo, HGSS otkrio detalje tragične potrage na Perući

Piše Mladen Nejašmić/SD
22. rujna 2021. - 17:21

Pročelnik splitskog HGSS -a Darko Gavrić potvrdio je večeras na konferenciji za novinstvo da je u srijedu poslijepodne u 15.20 sati u Perući pronađeno beživotno tijelo dvadesettrogodišnjeg Dominika Branimira Bilobrka.

Tijelo je pronađeno na dubini od 27 metara na najužem dijelu jezera gdje su i upućivale sve indicije s obzirom da su upravo na tom dijelu prije dva dana pronađene osobne stvari nestalog mladića.

Odmah po dojavi na teren je izišla obitelji i sudski vještak koji su potvrdili da se radi o osobi koja je nestala u nedjelju poslijepodne.

-Osoba je pronađena u koordiniranoj akciji HGSS , specijalna policije BAT i voda protuminskih ronilaca HRM zahvaljujući čijem je sustavu REMUS tokom poslijepodneva osoba detektirana.

S obzirom da se radi o vrlo kompleksnoj tehnologiji predviđena za pretraživanje metala , uz pomoć sonara koji se nalazi na sustavu i unatoč dubini i mulju primjećena je neobična pojava za koju se kasnije ispostavilo da se radi o nestalom mladiću iz Obrovca Sinjskog-kazao je o tijeku akcije njen voditelj Jurica Čatipović.

image
Paun Paunović/Cropix

Pretpostavlja se da je mladić imao namjeru preplivati jezero, a što je pošlo po zlu za sada nije poznato.

Ranije objavljeno: Tijekom poslijepodneva ronioci su pronašli tijelo nepoznate osobe  u Perući na mjestu gdje su prije dva dana pronađene osobne stvari nestalog mladića iz Obrovca Sinjskog. 

Tijekom dana ronioci HRM pomoću sustava REMUS detektira su neobičnu sjenu na području gdje se pretpostavlja da je nesretni 23-godišnji mladić Domagoj Bilobrk ušao u jezero.

Na to područje upućeni su ronioci koji su kasnije pronašli tijelo.

19. travanj 2024 14:04