StoryEditorOCM
Crna kronikaide iza rešetaka

Priveden nasilnik iz Šibenika: godinu dana maltretirao suprugu, pijan prijetio da će joj pobiti obitelj

Piše Šibenski.hr
28. travnja 2021. - 18:11

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ispitalo je 46-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak od srpnja 2020. do 24. travnja 2021. godine u namjeri da ponizi suprugu te da kod nje izazove osjećaj straha i nesigurnosti, u alkoholiziranom stanju verbalno ju napadao govoreći joj da će je istjerati iz kuće, a kada ode, da će ju naći i ubiti.

Osnovano se sumnja da je neutvrđenog dana u srpnju 2020. godine rekao supruzi kako se neće organizirati obiteljsko okupljanje, a ako netko od njezine rodbine dođe, da će ih pričekati i ubiti. Osnovano se sumnja i da joj je u više navrata prigovarao i prijetio, kao i da joj je 24. travnja 2021. ponovio prijetnje, pa je njegovo postupanje izazvalo kod supruge poniženje i opravdan strah za njen život i život članova njezine obitelji.

Sucu istrage je predloženo da protiv 46-godišnjaka bude određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sudac istrage je odbio navedeni prijedlog i osumnjičeniku odredio mjere opreza.

17. travanj 2024 22:55