StoryEditorOCM
Crna kronika"Pao" i Bosanac

Pritvoren 31-godišnjak koji je prošvercao Turčina preko hrvatske granice

9. siječnja 2017. - 10:58

Uhićen je i pritvoren 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji  je u Hrvatsku prije godinu dana "prošvercao"  42-godišnjeg Turčina i tu mu je "uslugu" naplatio.

Bosanac je "pao" nakon što su 1. siječnja ove godine u Civljanima policijski službenici Policijske postaje Knin u taksiju zatekli trojicu turskih državljana koji nisu mogli dokazati kada su i kako ušli u Hrvatsku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja ispostavilo se da ih je protuzakonito uveo upravo bosančev nekadašnji "klijent" koji se u međuvremenu odlučio za samostalni "biznis" švercanja ljudi u Hrvatsku uz novčanu naknadu.

Zbog ilegalnog prelaska državne granice, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, 42-godišnji turski državljanin, podsjetimo,  "zaradio" je kaznenu prijavu kninskih policajaca i završio u pritvoru, a dvojica njegovih sunarodnjaka, 35-godišnjak i 31-godišnjak, uz optužni prijedlog, dovedeni su pred prekršajnog suca jer su se ogriješili o odredbe Schengenskog zakonika i Zakona o strancima. Kaznenu prijavu Policijska postaja Knin podnijela je tada u odsutnosti i protiv 31-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.


 

19. travanj 2024 20:14