StoryEditorOCM
Crna kronikaGori na brdu Kom

Požar kod Knina ponovno se rasplamsao: uz dva kanadera, na teren poslana i tri airtractora

Piše PSD
27. kolovoza 2019. - 14:14

11:44 - Na požarište kod Knina dodatno su upućena još tri Airtractora AT-802 te je trenutno angažirano ukupno pet protupožarnih aviona

9:50 - Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 od jutros ponovno sudjeluju u gašenju požarišta pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina.

Riječ je o požarištu u kojemu je jučer sudjelovalo ukupno sedam protupožarnih aviona i pri čemu je ostvareno oko 13 sati naleta te izbačeno oko 230 tona vode.

Kapetan posade Canadaira i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej koji je sudjelovao u gašenju požara rekao je kako je riječ o požarištu s dva kraka na brdu Kom.

- Odmah po dolasku djelovali smo na gornjem dijelu požarišta gdje smo zaustavili njegovo širenje, a u nastavku gašenja koncentrirali smo se i na prednji dio.

Do mraka smo uspjeli djelomično lokalizirati požar, no riječ je o nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te je vjetar ponovno doprinio razvoju požarišta.

Od jutra smo ponovno angažirani i vjerujem kako ćemo danas u potpunosti požar staviti pod nadzor vatrogasaca - iznio je bojnik Kučej.

24. travanj 2024 00:42