StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijski očevid

Otkriveno zašto je izbio požar zbog kojeg je bio evakuiran najveći šibenski trgovački centar; Nastala šteta je više desetaka tisuća kuna

Piše Šibenski.hr
9. svibnja 2018. - 14:59

O jučerašnjem požaru u trgovačkom centru Dalmare u srijedu ujutro oglasili su se i Centar 112 i šibenska policija

- U utorak u 12,59 sati dobili smo dojavu o požaru na elektroenergetskom niskonaponskom sklopu koji napaja ,,Dalmare,, trgovački centar u Šibeniku na adresi Velimira Škorpika. Požar je intervencijom 12 vatrogasaca JVP Šibenik s četiri vozila i Županijskog vatrogasnog zapovjednika ugašen u 14,02 sati- kazali su u Centru 112.

Kako su istaknuli u Županijskom centru 112, u 13,03 sati zaprimili su još jednu dojavo o požaru peći za kruh u prostoru Konzumove trgovine u sklopu "Dalmare" centra, te da je prostor zadimljen i bez električne struje.

- Dolaskom vatrogasaca i policije na lokaciju, županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić je zapovjedio evakuaciju djelatnika i posjetitelja u prizemlju i garažnom dijelu centra. Evakuacija je završena u 13,20 sati. Pregledom kompleksa ustanovljeno je da u prostoru ,,Konzuma,, nema požara, već je prostor zadimljen požarom na trafostanici. Preventivno je na mjesto događanja bio pozvan jedan tim hitne medicinske pomoći Šibenik, no ozlijeđenih nije bilo- ističu u Centru 112.

- Izvršenim očevidom na mjestu požara u Dalmareu je utvrđeno da je do izbijanja požara došlo na niskonaponskom razvodnom ormaru, gdje je uslijed preopterećenja ili lošeg spoja došlo do pregrijavanja električni vodiča, te je na taj način otvorenim plamenom obuhvaćen kompletan ormar- izvijestili su Policijske uprave šibensko- kninske.

Nastala šteta je procijenjena na više desetaka tisuća kuna, a o ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, zaključili su u policiji

16. travanj 2024 16:38