StoryEditorOCM
Crna kronikato mu je škola

Otac pljusnuo kćer pred policajcima, evo kakvu mu je kaznu odredio hrvatski sud

Piše Šibenski.hr
19. svibnja 2023. - 10:55

Nasilje općenito, još više ono u obitelji s razlogom je u fokusu pažnje javnosti te hrvatskih državnih i pravosudnih tijela. Nasilno rješavanje problema nije prihvatljivo, ni u kakvim okolnostima.

Prekršajnim nalogom proglašen je krivim četrdesetogodišnji Slavonac jer je 7. travnja ove godine, unutar trgovačkog centra u jednom slavonskom gradu, pri preuzimanju od policajaca 15-godišnje kćeri, zatečene u krađi, pljusnuo kćer. To su vidjeli policajci pa je on odmah uhićen.

Sud ga je nepravomoćno osudio na deset dana zatvora i zaštitnu mjeru zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja maloljetne kćeri na udaljenosti manjoj od 200 metara, u trajanju od tri mjeseca. Određena mu je uvjetna zatvorska kazna na rok od godine dana, a kako je prenoćio u pritvoru, računaju mu se dva zatvorska dana manje. Morat će platiti i troškove postupka u iznosu od 40 eura, piše Glas Slavonije.

Kazna i navedeni rok kušnje čine se dovoljno dugim da 40-godišnji otac dobro promisli o svojem postupku i nasliju kao neprihvatljivom načinu rješavanja problema.

image

Policajci su reagirali i na slučaj krađe i na obiteljsko nasilje (ilustracija)

Joško Ponoš/Cropix
18. travanj 2024 23:46