StoryEditorOCM
Crna kronikaDvoje u bolnici

Obolio muškarac srednje životne dobi iz Primoštena: I on je bio na zadarskoj svadbi koja je veliki izvor zaraze

Piše šibenski.hr
20. srpnja 2020. - 11:53

Od jučer imamo jednu novooboljelu osobu od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o muškoj osobi srednje životne dobi koja boravi na području Općine Primošten, a epidemiološki se povezuje s nedavnom zadarskom svadbom već poznatom kao mjesto izvora zaraze za više oboljelih od COVID-19 infekcije, izvijestili su u ponedjeljak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Od 24. lipnja 2020. godine do danas na području naše županije zabilježeno je 39 slučaja oboljenja, oporavilo se 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju, javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 102 osobe, od kojih je 90 kontakt oboljelih od COVID-19, a 12 osoba imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

U posljednjih 24 sata su uzorkovana dva uzorka za testiranje na SARS-CoV-2.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- apelirao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

 

19. travanj 2024 20:41